Premierul Victor Ponta: Pentru prima dată la sărbătoarea Unirii Principatelor românii nu au mai făcut reproşuri

Premierul Victor Ponta a declarat joi seara, 24 ianuarie, că este pentru prima oară după câţiva ani când la sărbătoarea Unirii Principatelor Române nu s-au mai auzit reproşuri din partea oamenilor la adresa politicienilor şi a remarcat că s-a instaurat o stare de normalitate care doreşte să se perpetueze.

„A fost prima dată după doi, trei ani când oamenii nu au mai fost foarte supăraţi la comemorarea acestui moment istoric” şi „nu s-au mai auzit reproşuri, vorbe rele din partea participanţilor”, a spus primul ministru într-o conferinţă de presă ad-hoc la finalul manifestărilor de la Focşani.

„Cred că este o stare de normalitate pe care ne-o doream cu toţii, pe care o dorim perpetuată”, a subliniat şeful Guvernului.

Întrebat despre lipsa preşedintelui Traian Băsescu de la manifestările de la Iaşi şi Focşani, Victor Ponta a apreciat că acesta este riscul erodării în funcţie şi a precizat că este conştient că în fiecare an se strâng şi nemulţumiri la adresa guvernării.

„Vreau să fiu foarte sincer, după nişte ani de guvernare care vor eroda, s-ar putea să nu mai fim nici noi aşa în mulţime. Nu mă bucur de răul altuia. Aş vrea ca şi anul viitor să simt bucuria participării din acest an, dar sunt conştient că în fiecare an nou se strâng şi nemulţumiri, nu doar mulţumiri la adresa guvernării”, a explicat premierul.

Victor Ponta a mai declarat că „elementele care ar contribui la menţinerea unităţii cetăţenilor ţării sunt respectul reciproc şi dorinţa comună de a face ceva bun de către fiecare dintre noi”.

În alocuţiunea rostită în faţa participanţilor la festivităţile organizate în Focşani cu împlinirii a 154 de ani de la Unirea Principatelor Române primul ministru a afirmat că este onorat şi bucuros ca pe 24 ianuarie să fie prezent în oraşul simbol al unităţii românilor.

Premierul Ponta s-a arătat încrezător că „împreună, uniţi, mai uniţi decât am fost acum 154 de ani, mai uniţi decât am fost chiar anul trecut, cred că putem să trăim toţi într-o Românie puternică, o Românie mai mândră, o Românie a noastră, a tuturor”.

Mesajul său a vizat şi generaţia tânără, reprezentată la eveniment de peste 1.500 de elevi din toate cele 22 de licee vrâncene.

„Vreau şi voi acţiona ca prin ceea ce noi (politicienii, n.r.) decidem să vă ajutăm în viaţă, nu să vă facem rău. Mă gândesc cum deciziile oamenilor politici afectează tocmai viaţa celor care trebuie să fie viitorul Romaniei”, a spus premierul adresându-se elevilor.

Victor Ponta a ţinut să transmită „respectul pentru militarii români (…), cei care ne reprezintă, întotdeauna, cu onoare, cu cinste în toate misiunile încredinţate”.

În finalul alocuţiunii, premierul a transmis un salut pentru toţi focşănenii şi toţi vrâncenii despre care se poate spune că sunt „dintre români cei mai români”.

Suita de manifestări omagiale de la Focşani s-a încheiat la orele serii cu o paradă militară şi, în aclamaţiile miilor de persoane care au participat la eveniment, tradiţionala retragere cu torţe a militarilor din garnizoana Focşani.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.