Ponta: Elemente ale discuţiei cu preşedintele se vor concretiza săptămâna viitoare în Parlament

0

– Premierul Victor Ponta a declarat vineri, 25 ianuarie 2013, seară că o serie de elemente ale discuţiei cu preşedintele Traian Băsescu se vor concretiza săptămâna viitoare în Parlament, printre acestea numărându-se intrarea în vigoare de la 1 februarie a noilor coduri şi validarea de către Senat a două locuri vacante în Consiliul Superior al Magistraturii.

„Întâlnirea cu preşedintele Traian Băsescu era un lucru care ţinea şi de Parlament, de aceea au fost prezenţi şi preşedinţii celor două Camere. Unul din elementele importante pentru raportul pe Mecanismul de Cooperare şi Verificare era intrarea în vigoare a codurilor, noul Cod civil şi Codul de procedură civilă de la 1 februarie, inclusiv nu era gata un proiect de lege care acum s-a întors de la preşedinte la Parlament şi trebuie adoptat. Am stabilit cu toţii să facem efortul luni să adopte Senatul legea, să fie promulgată legea şi noi să lăsăm să intre codul de la 1 februarie, ceea ce înseamnă că nu o să fim 90%, o să fim 95% pregătiţi, iar ăia 5%, în primele zile, o să fie dificili”, a explicat Ponta, într-o emisiune la B1 Tv.

El a adăugat că mai sunt două locuri vacante în CSM, unul de judecător şi unul de procuror, care trebuie validate de către Senat, lucru care se va întâmpla luni, pentru ca marţi sau miercuri Consiliul să fie în cvorum.

„Dacă era vorba de o întâlnire între mine şi preşedinte, eu merg la Cotroceni, nu am orgolii, dar de aceea au venit la întâlnire şi preşedinţii Camerelor Parlamentului. A fost o discuţie informală care se va concretiza luni, marţi cu nişte decizii, cu sprijinul parlamentarilor USL, pentru legea pe care, de altfel, a iniţiat-o ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru”, a menţionat premierul.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.