Ponta: Sigur că se poate o supraimpozitare a celor ce lucrează în companiile cu capital de stat şi au salariul peste o mie de euro

0

– Premierul Victor Ponta a declarat vineri, 25 ianuarie 2013, seară, într-o emisiune la B1 tv, că nu va renunţa la ideea găsirii unei soluţii „constituţionale şi legale” care să permită o „supraimpozitare” a persoanelor care lucrează în companiile cu capital majoritar de stat şi care beneficiază de un salariu ce depăşeşte o mie de euro.

„Nu am renunţat la ideea de a găsi o soluţie constituţională şi legală în care cei care lucrează la instituţii publice sau la companii cu capital de stat au nişte venituri mari, mai mari decât media, (…) să contribuie mai mult la impozite. De tăiat, nu pot să le tai, că mă dau în judecată. Sigur că se poate o supraimpozitare a celor care au peste o mie de euro şi numai ceea ce depăşeşte. Este un mijloc prin care, pentru o perioadă limitată de timp, cei care au venituri mai mari să contribuie mai mult la ceea ce înseamnă bugetul public. Încă nu am găsit soluţia. Constituţional, mi s-a spus – nu poţi să faci chestia asta doar la stat, trebuie să o faci şi în privat. Sunt nişte probleme pe care nu am reuşit să le rezolv, dar sunt destul de încăpăţânat”, a spus premierul Ponta.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.