Constantin Chiper (MAI): A fost ridicat codul galben de ninsori şi viscol; 7 drumuri naţionale şi 22 judeţene, închise

0

Şapte drumuri naţionale şi alte 22 de drumuri judeţene sunt închise din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, a anunţat duminică, 27 ianuarie, secretarul de stat în MAI, Constantin Chiper, într-o declaraţie de presă la Guvern.

Cele şapte drumuri naţionale închise sunt în judeţele Buzău (1), Vrancea (4) şi Vaslui (2).

Drumurile judeţene închise sunt în judeţele Bacău (3), Brăila (1), Buzău (1), Covasna (1), Iaşi (4), Neamţ (1), Vaslui (3) şi Vrancea (7).

Chiper a spus că a fost ridicat codul galben de ninsori şi viscol în toate judeţele.

De asemenea, în Constanţa porturile au fost redeschise. Au rămas închise Bara şi Canalul Sulina, a precizat Chiper.

În ceea ce priveşte localităţile rămase fără curent, oficialul MAI a spus că doar Suraia (Vrancea) şi Vâlcelele (Buzău) se află în prezent în această situaţie.

Nici şoferii nu au scăpat din vizorul poliţiştilor, 69 de conducători auto fiind amendaţi pentru că nu au avut maşinile echipate de iarnă.

Peste 11 persoane din Vrancea, Vaslui, Buzău şi Galaţi au fost salvate în ultimele 24 de ore şi transportate la cel mai apropiat spital pentru a primi îngrijiri medicale.

Oficialul MAI a mai spus că peste 1.000 de angajaţi ai ministerului au acţionat în teritoriu pentru deszăpezirea drumurilor şi salvarea oamenilor din nămeţi. Pentru deszăpezire, au fost folosite peste 1.500 de utilaje.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.