EUR
4,74 RON
(0%)
USD
4,20 RON
(0%)
GBP
5,41 RON
(-0.02%)
CHF
4,18 RON
(-0.01%)
AUD
3,00 RON
(-0.01%)
CAD
3,17 RON
(-0%)
BGN
2,42 RON
(0%)
RUB
0,06 RON
(0%)
ZAR
0,30 RON
(-0.03%)
BRL
1,13 RON
(-0.03%)
CNY
0,62 RON
(0%)
INR
0,06 RON
(-0.01%)

Dan Nica: Extinderea acordului cu FMI reprezintă o ajustare a termenelor, nu un răgaz

0

Extinderea acordului cu Fondul Monetar Internaţional (FMI) „nu este un răgaz”, ci reprezintă o „ajustare a termenelor” în conformitate cu prevederile legale din România şi cu elemente noi care au apărut între timp, a declarat sâmbătă, la Ministerul Finanţelor Publice, ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Dan Nica.

„Sunt lucruri care trebuie făcute şi ţin de calendar şi respectarea legislaţiei din România, pentru că toată lumea vrea să le facă foarte repede, dar nu poţi să faci nimic care ar încălca termenele prevăzute în legislaţie, fie că vorbim de listări la bursă, fie că vorbim de privatizări sau orice altceva, calendarul este cel prevăzut în lege şi care este obligatoriu de respectat. Nu e un răgaz, este o ajustare a termenelor în conformitate cu prevederile legale sau cu elemente care au apărut, de exemplu contestaţii. România este ţara contestaţiilor, dar nu ai ce face, trebuie să aştepţi decizia instanţelor”, a spus Nica.

El a mai spus că FMI şi Comisia Europeană au apreciat modul în care autorităţile române s-au achitat de tot ce însemna obligaţii asumate de guvern în scrisoarea de intenţie.

Misiunea FMI, condusă de Erik de Vrijers, se află la sediul MFP pentru discuţiile finale cu ministrul Finanţelor Publice, Daniel Chiţoiu, ministrul delegat pentru buget, Liviu Voinea, şi miniştrii cu atribuţii în domeniile principale vizate de evaluarea FMI.

Misiunea FMI a sosit la MFP la ora 14.00, iar în primele două ore au sosit la sediul instituţiei ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, şi ministrul Dan Nica.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.