Hugo Chavez a depăşit infecţia respiratorie gravă, dar persistă insuficienţa pulmonară

Preşedintele Venezuelei, Hugo Chavez, a reuşit să depăşească infecţia respiratorie gravă de care suferea după a patra operaţie de cancer, dar insuficienţa pulmonară persistă, a anunţat sâmbătă seară, la Santiago de Chile, ministrul venezuelean al comunicaţiilor Ernesto Villegas, informează Reuters şi AFP.

”Infecţia respiratorie a fost surmontată, dar încă persistă un anumit nivel de insuficienţă pulmonară care este tratată într-o manieră adecvată la spitalul din Havana (Cuba), unde preşedintele Hugo Chavez a fost operat”, a declarat presei Villegas, care face parte din delegaţia Venezuelei la Summitul Comunităţii Statelor Latino-Americane şi Caraibiene (CELAC) – Uniunea Europeană, găzduit de capitala chiliană.

Ministrul venezuelean a adăugat că Chavez ar putea reveni la Caracas ”în câteva săptămâni” şi a estimat că, ”la 45 de zile după intervenţia chirurgicală pentru extirparea unei leziuni maligne în zona pelviană, cu complicaţii grave, evoluţia generală a pacientului este favorabilă”.

Potrivit lui Ernesto Villegas, Hugo Chavez a respectat strict tratamentul medical şi a fost activ în procesul de recuperare, care nu este deocamdată încheiat.

Chavez nu a mai apărut în public după cea de-a patra şi cea mai grea operaţie a sa de cancer, desfăşurată în Cuba pe 11 decembrie anul trecut.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.