O grupare de români a furat din Italia îmbrăcăminte Armani de 2 milioane euro

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) efectuează cercetări faţă 10 persoane, acuzate că au sustras articole de îmbrăcăminte aparţinând firmei Armani, în valoare de 2 milioane euro.

Potrivit unui comunicat al DIICOT remis luni , în cursul lunii decembrie 2012 o parte a membrilor grupării, formată din cetăţeni români aflaţi pe teritoriul Italiei, a sustras dintr-un depozit situat în oraşul Verona, aparţinând firmei Armani, 1.400 articole de îmbrăcăminte, având preţul de vânzare cuprins între 1.400 şi 2.000 euro/bucata.

Furtul a avut loc într-un timp extrem de scurt, suspecţii reuşind, cu ingeniozitate, să anihileze sistemele de securitate şi paza depozitului.

După comiterea furtului, bunurile au fost trimise de membri grupării din Italia, prin intermediul unei firme de curierat, sub formă de colete cu o greutate totală de aproximativ 1.300 kg, în 7 transporturi diferite, în ţară, pentru a fi depozitate şi plasate pe pieţele din România, dar şi din străinătate. Coletele erau destinate membrilor reţelei aflaţi în ţară.

În această modalitate, inculpaţii au produs un prejudiciu de aproximativ 2 milioane euro.

Urmare a acţiunii simultane declanşate de către DIICOT, în cooperare cu autorităţile judiciare italiene, bunurile sustrase au fost recuperate în proporţie de 95%.

Autorităţile italiene au identificat 3 cetăţeni români suspectaţi ca fiind autorii furtului. Doi dintre aceştia au fost arestaţi în Italia, al treilea sustrăgându-se cercetărilor.

Procurorii DIICOT au efectuat acţiunea cu sprijinul lucrătorilor din cadrul BSIJ.

Suportul tehnic şi informativ a fost asigurat de către DOS.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.