Victor Ponta: Holocaustul este un episod negru pentru istoria umanităţii

0

Holocaustul este un episod negru pentru istoria umanităţii, o tragedie de proporţii faţă de care cei din prezent au o dublă datorie: cea de a-şi exprima compasiunea faţă de milioanele de oameni ce au fost exterminaţi în lagărele naziste de concentrare şi cea de a vorbi în permanenţă despre „această oroare a trecutului astfel încât ea să nu se repete vreodată”, spune premierul Victor Ponta în mesajul transmis cu ocazia Zilei Internaţionale de Comemorare a Victimelor Holocaustului.

„Cultura democratică nu poate fi construită în absenţa comemorării unui act istoric abominabil, de care omenirea nu ar trebui să uite niciodată. Atât timp cât societatea contemporană nu ezită să ne arate că pericolul extremist este încă activ, rana istorică a Holocaustului va rămâne deschisă. De aceea, este important să înţelegem şi să conştientizăm greşelile trecutului astfel încât, în prezent, să acţionăm prompt de fiecare dată când valori precum toleranţa, includerea, diversitatea sau libertatea sunt puse sub semnul întrebării”, subliniază Ponta.

Pe 27 ianuarie 1945, lagărul de exterminare de la Auschwitz-Birkenau era eliberat de armata sovietică.

„Astăzi, la 68 de ani de atunci, trebuie cu toţii să înţelegem lecţia istoriei şi să nu uităm că lupta împotriva discriminării rasiale, a xenofobiei şi a antisemitismul este o condiţie a umanităţii”, adaugă premierul.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.