O treime dintre românii care folosesc PayPal au cheltuit peste 900 lei pentru achiziţii online

0

Peste o treime dintre românii care folosesc PayPal au cheltuit mai mult de 900 lei pentru achiziţii online, se arată într-un studiu remis, luni.

‘Atunci când este vorba de achiziţii online, România şi Slovacia sunt pe primele locuri în Europa Centrală şi de Est (39%), urmate de Cehia (33%), Ungaria (26%) şi Polonia (22%), este concluzia ‘Brand Availibility in CEE’, arată PayPal.

Utilizatorii români de PayPal care cumpără din străinătate au declarat că fac acest lucru datorită preţurilor mai mici (44%), o motivaţie prezentă şi la consumatorii din celelalte pieţe din Europa Centrală şi de Est.

‘Alte motive menţionate de românii care folosesc PayPal sunt dorinţa de a avea o anumită versiune a unui produs (17,5%) sau un brand ori model (17.1%) care nu sunt disponibile pe piaţa locală. Din punct de vedere al disponibilităţii produselor pe pieţele locale, piaţa din România este similară cu acelea din Ungaria, Polonia, Cehia sau Slovacia. O treime dintre românii care folosesc PayPal (32%) fac cumpărături online o dată pe trimestru, în timp ce o cincime (18,5%) cumpără online o dată pe semestru şi 17% fac achiziţii online mai des decât o dată pe lună. Restul celor care au răspuns la studiu fac cumpărături online o dată pe lună, o dată pe an sau mai rar de atât’, informează studiul citat.

Studiul a fost realizat de PayPal cu ajutorul a 12.000 dintre utilizatorii săi din Polonia, Cehia, Slovacia, România şi Ungaria.

PayPal a procesat plăţi mobile în valoare de 14 miliarde de dolari în 2012, cu 40% mai multe decât estimase la începutul anului. Comparativ cu 2011 (4 miliarde de dolari), valoarea plăţilor mobile realizate prin intermediul PayPal a crescut cu 350% în 2012, graţie adoptării masive a tabletelor şi telefoanelor mobile de ultimă generaţie pe plan internaţional.

PayPal a avut venituri anuale în valoare de 5,6 miliarde de dolari în 2012, în creştere cu 26% faţă de 2011 şi care au reprezentat 40% din veniturile totale ale eBay. Operaţiunile internaţionale ale PayPal au generat mai mult de jumătate din veniturile totale ale companiei pe 2012, 25% din aceste venituri provenind din comerţul transfrontalier.

Compania a procesat 692 milioane de tranzacţii doar pe parcursul ultimului trimestru din 2012, cu o medie de 5.200 tranzacţii pe minut ori circa 7,5 milioane de tranzacţii pe zi.

„Am avut un final excelent pentru un an de excepţie, iar rezultatele din ultimul trimestru ne-au depăşit aşteptările.(…) Divizia Mobile a eBay a încheiat anul cu plăţi procesate în valoare de 13 miliarde de dolari – mai mult decât dublu comparativ cu 2011 – în timp ce PayPal a procesat plăţi mobile în valoare de 14 miliarde de dolari, triplu comparativ cu anul anterior. În 2012, ne aşteptăm ca valoarea plăţilor mobile procesate să depăşească 20 de miliarde de dolari,”, a declarat John Donahoe, President & CEO eBay Inc.

eBay a raportat venituri de 4 miliarde de dolari în ultimul trimestru al anului trecut, în creştere cu 18% comparativ cu aceeaşi perioadă din 2011. Pentru întreg anul trecut, veniturile companiei au crescut cu 21%, la 14,1 miliarde de dolari.

‘PayPal, care a generat o parte importantă a veniturilor eBay în 2012, a continuat să îşi extindă activităţile şi avea, la finalul anului trecut, 123 de milioane de conturi active, cu 15% mai multe comparativ cu anul precedent. Pe parcursul ultimului trimestru, PayPal a înregistrat lunar 2 milioane de conturi noi. Rezultatele înregistrate de PayPal în 2012 au fost impulsionate de adoptarea platformei ca sistem de plăţi de către tot mai mulţi comercianţi şi consumatori, expansiunea geografică şi intensificarea comerţului transfrontalier’, informează documentul citat.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.