Peste 30.000 de elevi vor fi informaţi privind riscurile consumului de droguri printr-un proiect ANA

0

Peste 30.000 de elevi vor fi informaţi, până la sfârşitul viitorului an şcolar, privind riscurile consumului de droguri, printr-un proiect al Agenţiei Naţionale Antidrog (ANA).

Conform unui comunicat al ANA, 94 de specialişti din cadrul centrelor de prevenire, evaluare şi consiliere antidrog şi ai centrelor judeţene de resurse şi asistenţă educaţională, profesionişti formaţi de către ANA în decembrie 2012, vor pregăti la nivel naţional cel puţin 1.000 de cadre didactice, iar până la sfârşitul anului şcolar 2013 – 2014 vor beneficia de proiectul de prevenire a consumului de droguri „Necenzurat” peste 30.000 de elevi de 12-14 ani, precum şi familiile acestora.

„Necenzurat” este un proiect de prevenire a consumului de droguri în şcoli adresat elevilor cu vârste între 12 şi 14 ani, având la bază modelul comprehensiv al influenţei sociale, proiectul fiind deja testat cu succes în şapte ţări europene.

Pe lângă activităţile destinate elevilor, acest proiect are şi un modul adresat părinţilor, deosebit de util în realizarea unui parteneriat activ şi eficient între şcoală şi familie în educaţia antidrog a copiilor.

Acest proiect este implementat în România de ANA şi Ministerul Educaţiei Naţionale, în parteneriat cu Asociaţia Internaţională a Poliţiştilor, Secţia 6 Bucureşti, şi a avut până în prezent ca beneficiari peste 2.500 de elevi din 80 de clase a VI-a din Bucureşti, Cluj-Napoca, Constanţa, Iaşi, Timişoara şi Tulcea.

Şi în semestrul al doilea al acestui an şcolar, în baza protocolului de colaborare dintre ANA şi Ministerul Educaţiei Naţionale, va continua implementarea proiectelor de prevenire a consumului de droguri în mediul şcolar.

Colaborarea cu Ministerul Educaţiei Naţionale se va materializa în acest semestru şcolar şi prin lansarea celei de-a X-a ediţii a Concursului Naţional „Mesajul meu antidrog”, precum şi prin participarea specialiştilor ANA la organizarea şi desfăşurarea activităţilor ce se vor derula în cadrul programului „Şcoala Altfel” şi a Concursului Naţional de proiecte antidrog „Împreună”, iniţiate de Ministerul Educaţiei.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.