EUR
4,76 RON
(-0.15%)
USD
4,19 RON
(+0.03%)
GBP
5,46 RON
(-0.24%)
CHF
4,19 RON
(-0.26%)
AUD
3,00 RON
(-0.44%)
CAD
3,18 RON
(-0.63%)
BGN
2,43 RON
(-0.12%)
RUB
0,06 RON
(-0.62%)
ZAR
0,30 RON
(-0.56%)
BRL
1,13 RON
(+0.12%)
CNY
0,62 RON
(-0.57%)
INR
0,06 RON
(-0.24%)

Pivniceru: Legislativ şi financiar sistemul judiciar e pregătit să primească noul Cod de procedură civilă ca aplicaţie la 1 februarie

0

Ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru, a declarat luni, 28 ianuarie, după participarea la şedinţa Comisiilor juridice reunite ale Parlamentului, că legislativ şi financiar sistemul judiciar este pregătit să primească Codul de procedură civilă ca aplicaţie la 1 februarie.

„Noul Cod de procedură civilă va intra în vigoare la 1 februarie anul acesta, adică peste câteva zile. Noi aveam pregătită o ordonanţă în situaţia în care procedurile parlamentare s-ar fi încâlcit cumva şi ar fi devansat această dată. Am înţeles că s-a mobilizat Parlamentul, Preşedinţia şi prin urmare Codul de procedură civilă va intra în vigoare 1 februarie anul acesta. Din cauza incertitudinii privitoare la data de intrare în vigoare, noi pregătindu-ne pentru varianta de refugiu, nu am previzionat în buget cheltuielile necesare operaţionalizării aplicării Codului de procedură civilă. Acum la aceste comisii sumele care deja figurau în Memorandumul necesar aplicării codului au fost adoptate ceea ce înseamnă că şi legislativ şi financiar sistemul judiciar este pregătit să primească codul ca aplicaţie la 1 februarie”, a afirmat Pivniceru, după ce bugetul MJ a fost suplimentat de Comisiile juridice reunite.

Ea a explicat că se credea că nu va intra în vigoare la 1 februarie noul Cod de procedură civilă deoarece Legea de degrevare a instanţelor a fost retrimisă de Preşedinţie la Parlament.

„Noi am calculat timpii ipotetici pe care legea ar fi putut să-i străbată la Parlament – comisii şi plen – şi ieşeam din calendarul de 1 februarie”, a explicat Pivniceru.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.