Ponta: Demisia lui Voiculescu nu are efect asupra imaginii USL, epopeea sa judiciară era cunoscută

0

Demisia preşedintelui fondator al Partidului Conservator Dan Voiculescu nu are niciun afect asupra imaginii USL, epopeea sa judiciară fiind bine cunoscută, a declarat luni premierul Victor Ponta.

„Nu, nu cred (că are efect – n.r.), epopeea judiciară a domnului Voiculescu e foarte bine cunoscută şi vă daţi seama că nu era nevoie de acordul meu sau al domnului Antonescu pentru ca domnul Voiculescu să demisioneze. Prin această demisie va merge şi se va judeca la o altă instanţă inferioară, conform competenţelor”, a spus Victor Ponta la Digi tv.

Întrebat dacă Voiculescu e supărat pe el, după observaţia că până nu a depus jurământul, liderul PC nu e senator, Ponta a afirmat că Voiculescu „înţelesese bine” afirmaţia sa.

„De fapt atunci eu am făcut o observaţie juridică, pe care am regretat-o, fiindcă din poziţia de prim-ministru nu mai ai voie să faci observaţii juridice, dar mă învăţ şi am spus că domnul Voiculescu, din punct de vedere al legii, nu era senator până ce nu a depus jurământul. Judecătorul l-a trimis de la tribunal la Curtea Supremă, acum iată va fi de la Curtea Supremă la Tribunal, dar, mă rog, e o epopee în care orice spun e interpretat invers şi nu am fost niciodată nici vreun fan al domnului Voiculescu, nici nu pot să mă arăt acum adversar. Până la urmă este viaţa domniei sale şi nu e o chestie de decizie politică, nu era absolut deloc cazul să-mi ceară mie voie sau domnului Antonescu (să demisioneze – n.r). Domnia sa înţelesese bine ceea ce am spus eu. Cei care nu au înţeles bine erau cei care mă criticau – că intervin în justiţie, că-l apăr pe Voiculescu. (…) Acum tot la Tribunal s-a întors. Dar, repet, m-am învăţat minte şi acum, chiar dacă am dreptate, mai bine tac din gură. Eu mă gândeam că după alegeri lucrurile se mai detensionează, însă sunt câteva zone în care rămân la fel de tensionate şi la fel de iraţionale”, a admis premierul.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.