Vicepreşedintele CJ Alba: Există un real pericol ca acţiunile statului la Roşia Montană Gold Corporation să fie pierdute

0

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Alba, liberalul Florin Roman, susţine că faptul că Minvest Deva, care deţine 19,31% din acţiunile societăţii Roşia Montană Gold Corporation (RMGC), este în insolvenţă poate duce la pierderea acestora de către statul român, solicitând în acest sens preluarea lor de către Ministerul Economiei sau cel al Marilor Proiecte.

Liberalul a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, la Alba Iulia, că atrage atenţia Ministerului Economiei că acţionarul minoritar din acest proiect, respectiv Minvest Deva, este la ora actuală în procedură de insolvenţă.

„Faptul că Minvest Deva este în insolvenţă poate produce (…) un real pericol ca aceste acţiuni să fie pierdute sau disipate’, a susţinut vicepreşedintele CJ Alba.

Propunerea sa pentru Ministerul Economiei este ca pentru securizarea pachetului minoritar pe care îl are statul român prin Minvest Deva în acest proiect, acţiunile să fie preluate de urgenţă fie la Ministerul Economiei, fie la Ministerul Marilor Proiecte.

‘Am transmis această atenţionare pentru că eu cred că lucrurile sunt foarte serioase şi, dacă tot discutăm de o nouă participare a statului în acest proiect, este foarte important să nu cumva să punem în pericol ceea ce deja avem şi să securizăm cele 19,31% din acţiuni’, a conchis Florin Roman.

RMGC este o companie înfiinţată în 1997, în care acţionari sunt Gabriel Resources, cu 80,69%, şi compania de stat Minvest Deva, cu 19,31%.

La Roşia Montană s-au investit până în prezent în proiectul „RMGC’ peste 400 de milioane de dolari, în condiţiile în care nu a demarat încă exploatarea propriu-zisă a zăcământului auro-argintifer.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.