FOTE 2013: Rareş Dumitrescu şi Mihai Covaliu vor purta torţa olimpică la Braşov

0

Sabrerul Rareş Dumitrescu şi antrenorul lotului naţional masculin de sabie, Mihai Covaliu, medaliaţi cu argint la JO de vară de la Londra 2012, fac parte din ştafeta ce va purta torţa olimpică la Braşov, pe 17 februarie, înainte de ceremonia de deschidere a Festivalului Olimpic al Tineretului European, ediţia de iarnă 2013.

Rareş Dumitrescu şi Mihai Covaliu sunt cetăţeni de onoare ai municipiului Braşov, se arată într-un comunicat al site-ului competiţiei de iarnă.

Comitetul de organizare a FOTE 2013 a anunţat că aprinderea flăcării olimpice va avea loc pe 2 februarie cu prilejul unei ceremonii pe stadionul Panathinaikos din Atena. Cu prilejul ceremoniei, preşedintele Comitetului de organizare, George Scripcaru, va ţine un discurs în limba română, după care va avea loc un schimb de cadouri simbolice între reprezentanţii Greciei şi României. TVR va transmite în direct acest eveniment.

Pe 3 februarie, delegaţia FOTE revine în România pentru a aduce flacăra la Casa Olimpică din Bucureşti, care va fi amplasată pe esplanada din faţa clădirii, în cadrul unei ceremonii speciale şi va rămâne expusă acolo până pe 9 februarie.

Pe data de 9 februarie, torţa va face un tur de o jumătate de zi pe străzile Capitalei, aproximativ 100 de oameni urmând a face parte din ştafeta care va parcurge un traseu ce măsoară 16 km. Dintre cei 100 de purtători ai torţei, 20 vor fi cetăţeni obişnuiţi.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.