Gala UNITER va fi organizată anul acesta la Iaşi, a anunţat preşedintele Consiliului Judeţean, Cristian Adomniţei

Cea de-a XXI-a ediţie a Galei UNITER va fi organizată în luna mai, la Iaşi, a anunţat, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Cristian Adomniţei, eveniment la care a fost prezent şi actorul Ion Caramitru, preşedintele Uniunii.

Cristian Adomniţei a declarat presei că pentru evenimentul care va avea loc pe 13 mai, la Teatrul Naţional ‘Vasile Alecsandri’, din Iaşi, Consiliul Judeţean va suporta cheltuieli în valoare de aproximativ 180.000 de lei din cei 911.770 de lei cât se va cheltui pentru organizarea acestui festival artistic.

‘Pentru noi este o mândrie să organizăm Gala UNITER tocmai în perioada în care Iaşiul este în floare. Este un prim test pentru noul director al Muzeului Literaturii Române, Dan Lungu (managerul de proiect – n.r.), de a organiza ‘Oscarul’ românesc, Gala UNITER. Consiliul Judeţean va contribui cu 180.000 de lei pentru organizarea Galei. Sperăm ca iniţiativei noastre să ni se alăture şi alte instituţii şi investitori privaţi din judeţ’, a spus preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi.

Prezent la conferinţa de presă, Ion Caramitru a declarat că aceasta este pentru a doua oară când Gala UNITER se desfăşoară în afara Bucureştiului, prima oară fiind la Sibiu, în 2007, când oraşul a fost declarat Capitală Culturală Europeană.

‘Aveam de mai de mult această intenţie de a organiza la Iaşi Gala UNITER. Sunt convins că sala Teatrului Naţional Iaşi va fi plină pe timpul festivalului. Nu cred că există, la această oră, un spaţiu mai frumos decât Teatrul Naţional din Iaşi. Am găsit în domnul Adomniţei nu doar un partener, ci şi un entuziast susţinător al culturii ieşene’, a spus Ion Caramitru, directorul Teatrului Naţional Bucureşti, care este şi preşedintele UNITER.

Cei doi cred că Iaşiul va avea de câştigat atât înaintea, cât şi după organizarea Galei, mai ales din punctul de vedere al turismului întrucât la un astfel de eveniment participă sute de oameni de cultură din ţară şi străinătate.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.