EUR
4,74 RON
(0%)
USD
4,20 RON
(+0.24%)
GBP
5,41 RON
(-0.32%)
CHF
4,17 RON
(+0.15%)
AUD
3,00 RON
(-0.17%)
CAD
3,17 RON
(+0.06%)
BGN
2,42 RON
(+0.06%)
RUB
0,06 RON
(-0.27%)
ZAR
0,30 RON
(-0.05%)
BRL
1,13 RON
(-0.24%)
CNY
0,62 RON
(+0.26%)
INR
0,06 RON
(+0.15%)

Galaţi: A treia zi de proteste la societatea locală de termoficare Apaterm

0

Aproximativ 200 de angajaţi ai societăţii locale de distribuire a agentului termic Apaterm Galaţi au întrerupt, miercuri, lucrul, pentru a treia zi consecutiv, şi s-au adunat în curtea firmei.

Societatea locală de termoficare, SC Apaterm, se află în insolvenţă, iar miercuri are termen la Curtea de Apel Bucureşti, pentru declararea falimentului.

Deşi administraţia locală a înfiinţat o nouă societate locală de termoficare, SC Calorgal, nu toţi cei 804 angajaţi ai Apaterm vor putea fi preluaţi de noua unitate, aproximativ o sută de salariaţi urmând să îşi piardă locurile de muncă, fără însă a beneficia de plăţi compensatorii, conform Contractului Colectiv de Muncă.

Salariaţii sunt îngrijoraţi că îşi vor pierde locurile de muncă, prin declararea de către instanţa supremă a falimentului societăţii şi spun că sunt dispuşi să intre în greva foamei pentru a convinge autorităţile să nu îi lase fără slujbe.

Singura soluţie văzută de sindicatul Solidaritatea din Serviciile Publice, organizatorul protestului, ar fi ca SC Calorgal, noua societate de termoficare, înfiinţată de Primărie, să-i preia pe toţi cei aproximativ 800 de muncitori şi, după o analiză atentă să reducă din personal, acordând plăţi compensatorii.

De joi şi până pe 8 februarie, muncitorii vor ieşi în stradă şi vor protesta în faţa sediului Primăriei Galaţi.

‘Vom protesta la lupoaică(statuie aflată în parcul primăriei.n.r.), lângă Primărie. Vom continua protestele până când ni se vor accepta solicitările: sindicatul să participe la analiza locurilor de muncă din Calorgal, să se stabilească criterii obiective şi transparente de evaluare profesională şi dacă va fi cazul să se disponibilizeze oameni, să se acorde salarii compensatorii’, a declarat liderul Sindicatului Solidaritatea din serviciile publice, Cristi Ciubotariu .

Pentru protejarea locurilor de muncă, circa 25 de angajaţi sunt decişi să intre chiar şi în greva foamei.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.