EUR
4,75 RON
(+0.05%)
USD
4,22 RON
(-0.9%)
GBP
5,56 RON
(-1.23%)
CHF
4,24 RON
(-0.73%)
AUD
2,99 RON
(-0.39%)
CAD
3,14 RON
(-0.29%)
BGN
2,43 RON
(+0.02%)
RUB
0,07 RON
(+0.74%)
ZAR
0,29 RON
(+1.16%)
BRL
1,08 RON
(+2.3%)
CNY
0,63 RON
(-0.53%)
INR
0,06 RON
(+0.01%)

Liviu Dragnea: Pentru programul de reabilitare termică sunt alocaţi anul acesta 10 milioane de lei

1

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Liviu Dragnea, a afirmat marţi că pentru programul de reabilitare termică sunt alocaţi anul acesta 10 milioane de lei şi a exclus posibilitatea ca proiectul să fie blocat în 2013.

„Vom acorda importanţă foarte mare infrastucturii locale, în special alimentării cu apă şi canalizării, de asemenea drumurilor locale şi judeţene, vom continua şi celelalte programe de locuinţe, anvelopări termice şi aşa mai departe, în schimb nu vom mai finanţa niciun proiect nou în 2013 din categoria acestor programe, pentru că avem peste 3.200 şi ceva de şantiere deschise în România pe toate aceste programe, sunt vreo zece sau unsprezece programe. Necesarul pentru a finaliza aceste şantiere este undeva peste 4 miliarde de lei”, a declarat Dragnea, după ce a semnat mai multe de contracte de finanţare prin Programul Operaţional Regional.

El a spus că în câteva săptămâni va avea loc prioritizarea investiţiilor din aceste domenii.

„Vom pune pe site toate aceste şantiere şi şantierele la care alocăm sumele şi banii ce vor fi alocaţi, iar din două în două luni sau din trei în trei luni vom actualiza această bază de date, pentru ca fiecare să vadă la ce stadiu s-a ajuns. Din păcate, şi aici nu e o acuzaţie la cineva anume, pentru că în toţi anii s-a întâmplat aşa, erau programe începute, erau lucrări începute, dar au fost presiuni foarte mari din toate părţile să se deschidă noi şantiere, în ideea greşită că, dacă avem şantierul început, cum-necum, Guvernul ne va da bani, s-a ajuns la o plajă foarte mare. Trebuie stopat anul acesta să începem alte şantiere şi după ce ne reglăm în 2013 vom analiza, în funcţie şi de bugetul din 2014, dacă vom deschide şantiere noi, câte vom deschide şi în ce tipuri de program”, a adăugat Dragnea.

loading...

Citește și
Loading...

1 Comentariu
  1. Dana Chifelea spune

    Ca urmare a emiterii OUG 63/2012 pentru modificarea si completarea OUG 18/2009 privind cresterea performantei energetice a blocurilor de locuinte, doresc sa felicit Guvernul Romaniei pentru faptul ca a reusit sa distruga definitiv atat “Programul de reabilitare a blocurilor” cat si “Planul national pentru cresterea numarului de cladiri al caror consum de energie sa fie aproape egal cu zero”.
    Cum cred cei care au emis aceasta ordonanta ca se poate obtine un vot de 100% avand in vedere ca proprietarii sunt plecati din tara ori au locuinte inchiriate unor cetateni straini si nu ii intereseaza subiectul privind reabilitarea termica?.
    Se stie din practica ca daca se dezbate asupra unei probleme vor exista totdeauna argumente pro si contra. Avand in vedere ca mereu exista exceptii intr-un grup mai mare este foarte greu sa se ajunga la unanimitate si cel mai eficient sistem de luare a deciziilor este cel al votului majoritar. Aceasta poate elimina exceptiile si totusi pastra si o decizie corecta. De aceea votul majoritar aduce mai multe avantaje decat votul unanim care nici macar nu este realizabil. Totusi nu trebuie subestimati cei care au reusit prin cele impuse in OUG 63/2012 (VOT UNANIM) sa realizeze totusi ceva, un perpetuum mobile de speța a treia (in jargon tehnic lipsit de pierderi).

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.