O fotografie inedită cu prinţesa Diana s-a vândut cu peste 18.000 dolari

0

O fotografie inedită cu Lady Diana făcută în 1980, în vremea când nu era încă prinţesă, s-a vândut la licitaţie cu peste 18.000 dolari. Fotografia a fost considerată prea stânjenitoare pentru a fi publicată, scrie Le Point.

Fotografia alb-negru, de 20×25 cm, s-a vândut cu 18.306 dolari, potrivit casei de licitaţii RR Auction of Amherst (Massachusetts). Prinţesa a fost fotografiată probabil la o cabană, surâzând la aparat şi stând confortabil pe genunchii unui tânăr care citeşte o carte.

În prim plan mai apare o persoană, se vede şi o sticlă cu whisky, dar şi cuvintele ‘Not to be published’. Pe spatele fotografiei este scrisă data de 26 februarie 1981, două zile după ce Palatul Buckingham anunţase nunta prinţului Charles cu cea care era atunci doar Diana Spencer. Fotografia nu are nimic şocant, însă pentru că a fost făcută chiar după anunţarea oficială a căsătoriei, presa engleză a decis să nu publice imaginea cu viitoarea prinţesă în compania altui tânăr decât Charles.

Casa de licitaţii RR Auction of Amherst a precizat că fotografia provine din fondul privat Caren Archive, care a achiziţionat acum şapte ani arhivele foto ale cotidianului englez The Daily Mirror.

‘Presa britanică l-a identificat pe tânăr ca fiind Adam Russell, un urmaş al fostului premier Stanley Baldwin’, a precizat casa de licitaţii, care nu a făcut public numele cumpărătorului fotografiei. Bobby Livingstone de la RR Auctions aprecia că o fotografie de acest tip de vinde în mod normal cu circa 1.000 dolari, însă cuvintele ‘Not to pe published’ de pe ea i-au crescut mult valoarea.

Prinţesa Diana a murit în august 1997, într-un accident de maşină la Paris, la un an după ce divorţase de Charles. Avea 36 de ani.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.