Turcia: Rachetele Patriot trimise de Germania au devenit operaţionale

0

Cele două baterii de rachete Patriot trimise de Germania, în cadrul unei misiuni a NATO desfăşurate în Turcia pentru a proteja frontiera ţării cu Siria de eventuale atacuri, au devenit operaţionale, a declarat marţi un oficial german din securitate, relatează Reuters.

SUA, Germania şi Olanda s-au angajat să trimită câte două baterii de rachete Patriot şi până la 400 de soldaţi fiecare, după ce Ankara a cerut ajutor din partea NATO pentru a-şi întări apărarea aeriană împotriva unor eventuale atacuri cu rachete din partea Siriei.

Cele două baterii, puse la dispoziţia NATO de către Germania, care au fost desfăşurate în apropierea oraşului Kahramanmaras, la circa 100 km de graniţa cu Siria, erau instalate şi gata de a fi folosite de luni seara, a adăugat sursa citată.

Primele baterii, trimise de Olanda, au devenit operaţionale sâmbătă lângă oraşul Adana, la sud-vest de Kahramanmaras. Ultimele două baterii, americane, vor ajunge în Turcia miercuri şi vor deveni operaţionale în zilele următoare.

Potrivit NATO, rachetele sol-aer Patriot vor fi conectate direct la cartierul general al comandamentului aerian NATO de la Ramstein, Germania.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.