Un angajat al unei case de amanet din Iaşi a pierdut peste două kg de bijuterii din aur

0

Poliţiştii au demarat o anchetă după ce patronul unei case de amanet din Iaşi au anunţat că au pierdut o sacoşă în care se aflau 2,5 kilograme de bijuterii de aur.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IPJ) Iaşi, Anca Vâjiac, a declarat că sesizarea privind dispariţia aurului a fost făcută la Secţia 1, de patronul unei case de amanet.

Potrivit sesizării, un angajat al casei de amanet la Express Credit Amanet, care este şi finul patronului, a pus sacoşa cu aurul pe capota autoturismului, a intrat in maşină însă a uitat de sacoşa cu bijuterii şi a demarat.

Patronul caselor de amanet declară că oferă o recompensă de 100.000 de lei celui care îi aduce sacoşa cu bijuteriile din aur.
Reprezentanţii IPJ Iaşi susţin ca patronul caselor de amanet va fi sancţionat deoarece nu a respectat legislaţia privind transportul de valori.

”Potrivit Legii 333/2003 privind transportul de valori bijuteriile ar fi trebuit să fie transportate cu o maşină blindată care trebuia sa fie însoţită de personal de pază specializat. Fapta a fost constatată şi urmează a se stabili sancţiunea”, a spus Anca Vâjiac.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.