Vicepremierul Liviu Dragnea: Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii va fi închis; este un program foarte scump

0

Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii (PNDI) va fi închis, a afirmat marţi vicepremierul Liviu Dragnea, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, după ce a semnat mai multe de contracte de finanţare prin Programul Operaţional Regional.

El a adăugat că lucrările care au fost începute se opresc la stadiul la care au fost găsite pe 31 decembrie 201, repredate ca şi amplasamente autorităţilor locale care le-au predat la minister urmând a fi încadrate în alte programe de finanţare pentru dezvoltarea locală.

Dragnea a menţionat că în minister a fost realizată o analiză şi că aproximativ 200 de milioane de lei trebuie achitaţi, până în prezent, pentru PNDI. Potrivit vicepremierului suma va fi eşalonată în următorii trei ani.

„PNDI este un program foarte scump. (…) Am făcut o analiză cu colegii mei din minister şi decizia noastră a fost să închidem acest program, în perioada imediat următoare. Am rugat colegii din minister, respectiv pe secretarul de stat Iulian Matache, să înceapă discuţiile cu constructorii, să vedem care sunt sumele pe care trebuie să le achităm pentru lucrările care au fost efectuate până pe 31 decembrie 2012, urmând ca imediat după ce se încheie aceste discuţii să adoptăm actul normativ necesar pentru a închide acest program”, a precizat Liviu Dragnea.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.