Vosganian: Exportul va fi o prioritate a României

0

Exportul va fi pentru o prioritate pentru noi, România fiind una dintre puţinele ţări europene care a performat în ultimii ani în acest domeniu, a declarat, marţi, ministrul Economiei, Varujan Vosganian, la recepţia anuală în cinstea Corpului Diplomatic acreditat la Bucureşti organizată de Camera de Comerţ şi Industrie a României.

 „Stabilitatea fiscală a României constituie unul dintre atuurile pe care ne bazăm în strategia noastră de creştere a exporturilor. Fiind ministru în diplomaţii economice vă lansez invitaţia mea pentru parteneriate dinamice şi de durată. Acordăm respectul cuvenit celor care consideră România căminul pentru dezvoltarea afacerilor lor. Vrem relaţii bilaterale, echilibrate şi dinamice”, a spus Varujan Vosganian.

Pentru următoarea perioadă ministrul Economiei şi-a fixat deja un calendar de lucru cu Uniunea Camerelor de Comerţ care să conducă la o mai bună cunoaştere a oportunităţilor din piaţă.

„Acest eveniment este o oportunitate pentru identificarea de noi parteneri economici. Dorim ca în 2013 să continuăm dezvoltarea parteneriatelor economice cu ţări din spaţiul non-european. Astfel, în 2013, în aprilie, vom deschide în Turkmenistan un birou pentru regiunea Asiei, în vară un altul la Skopje, iar în septembrie la Moscova. Aceste deschideri către pieţe din afara Uniunii Europene vin să ajute în principal IMM-urile şi de aceea dorim să ne adaptăm contextului economic. O altă prioritate a Camerei este problema deblocării accesării fondurilor europene”, a declarat Sorin Dimitriu, preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti, vicepreşedinte al CCIR.

Camera de Comerţ şi Industrie a României a organizat, marţi, Recepţia anuală în cinstea Corpului Diplomatic acreditat la Bucureşti, ediţia a V-a, eveniment ce marchează înfiinţarea primei Camere de Comerţ din România, în anul 1864, prin Înaltul Decret al Domnitorului Alexandru Ioan Cuza.

La eveniment au fost invitaţi reprezentanţii Misiunilor Diplomatice acreditaţi la Bucureşti, oficiali de rang înalt ai administraţiei publice centrale, Preşedinţi ai Camerelor de Comerţ Judeţene şi Bilaterale, oameni de afaceri şi reprezentanţi ai mass media.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.