Barack Obama încearcă să încheie în 6 luni reforma imigraţiei în SUA

0

Preşedintele american Barack Obama a declarat, miercuri seară, 30 ianuarie, că încearcă să încheie reforma imigraţiei în SUA în următoarele şase luni, apreciind că principalele dificultăţi în calea ajungerii la un acord sunt de natură politică şi nu tehnică, informează Associated Press şi AFP.

”Pot garanta faptul că îmi voi folosi toată energia pentru această reformă”’, a spus Obama într-un interviu pentru canalul de televiziune de limbă spaniolă Telemundo.

Un grup de senatori, atât democraţi, cât şi republicani, au convenit asupra cadrului unei reforme cuprinzătoare a sistemului de imigraţie din SUA, printre care soluţionarea problemei cetăţeniei pentru 11 milioane de imigranţi ilegali aflaţi deja în ţară.

Şi în Camera Reprezentanţilor parlamentarii americani lucrează la o propunere similară.

Într-un alt interviu, acordat canalului de televiziune Univision, liderul de la Casa Albă a afirmat că noua lege a imigraţiei va oferi un cadru foarte clar pentru obţinerea cetăţeniei americane. ”Nu dorim să creăm perspective vagi şi iluzii potrivit cărora prin noul cadru cineva poate obţine cetăţenia de pe o zi pe alta. Vrem să fim foarte clari asupra faptului că această legislaţie oferă o cale reală privind obţinerea cetăţeniei”, a adăugat Barack Obama.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.