Bugetul SGG, suplimentat cu 6 milioane de lei

0

Comisiile de buget-finanţe ale Parlamentului au aprobat joi suplimentarea bugetului secretariatului General al Guvernului cu 6 milioane de lei, admiţând două amendamente ale deputatului PSD Viorel Ştefan.

Cele două amendamente aprobate au primit şi acceptul Ministerului de Finanţe.

Primul amendament a fost aprobat cu 30 de voturi pentru şi 3 împotrivă şi prevede alocarea de la bugetul de stat a sumei de 1 milion de lei pentru finanţarea unui studiu de fezabilitate pentru lucrările la centura de la Slatina.

Al doilea amendament admis cu 24 de voturi pentru, 2 împotrivă şi 8 abţineri prevede alocarea a 5 milioane de lei pentru dezvoltarea cultelor, adică bani pentru bisericile din toată ţara.

Deputatul PDL Andreea Paul i-a acuzat pe parlamentarii USL şi pe reprezentanţii Guvernului că fac campanie electorală prin susţinerea primului amendament, la Slatina organizându-se în perioada următoare alegeri pentru primărie.

Bugetul iniţial propus pentru SGG a fost de 7,35 miliarde de lei, fiind sunt cuprinse şi proiectele de infrastructură coordonate de ministrul delegat Dan Şova.

Parlamentarii au depus pentru proiectul de buget al SGG 3.680 de amendamente, care au fost respinse deja în comisiile de specialitate. Dintre acestea, au fost supuse la vot în Comisiile de buget aproximativ 10, restul nefiind susţinute de iniţiatori. Ele vor fi supuse la vot în plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.