Cristian Cioacă va sta trei săptămâni în carantină la Penitenciarul Colibaşi

0

Fostul poliţist Cristian Cioacă, transferat miercuri din arestul Poliţiei Capitalei la Penitenciarul Colibaşi, odată cu trimiterea în judecată pentru omor calificat, va sta trei săptămâni în carantină, după care va fi mutat în secţia de arestaţi preventiv.

În timpul celor 21 de zile de carantină, Cioacă va fi supus mai multor investigaţii medicale, pentru a-i fi evaluată starea de sănătate, potrivit purtătorului de cuvânt al Penitenciarului Colibaşi, subcomisarul Raluca Dinişor. După expirarea perioadei de carantină, el va fi transferat în secţia destinată persoanelor arestate preventiv, unde va rămâne pe durata procesului de la Tribunalul Argeş.

Cristian Cioacă va avea dreptul la patru vizite pe lună, va putea primi pachet de la familie şi va putea face cumpărături de la magazinul aflat în incinta penitenciarului.

Dosarul în care fostul poliţist Cristian Cioacă a fost trimis în judecată pentru uciderea soţiei sale Elodia Ghinescu a fost înregistrat miercuri la Tribunalul Argeş, primul termen al procesului fiind stabilit pentru data de 4 martie.

Dosarul a fost repartizat Completului 4 – Fond de la Secţia Penală a Tribunalului Argeş.

Emilia Ghinescu şi Robert Ghinescu, mama şi respectiv fratele Elodiei, s-au constituit părţi civile în proces, conform informaţiilor publicate pe site-ul instanţelor de judecată din Argeş.

Cristian Cioacă a fost trimis miercuri în judecată în stare de arest preventiv de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pentru săvârşirea infracţiunilor de omor calificat şi profanare de morminte, el fiind acuzat că şi-a ucis în august 2007 soţia, avocata Elodia Ghinescu.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, în noaptea de 29/30 august 2007, pe fondul unor relaţii conflictuale preexistente legate de un iminent divorţ generat de presupusele relaţii extraconjugale ale soţilor, în timp ce se aflau în dormitorul matrimonial, discuţiile au degenerat, context în care poliţistul Cristian Cioacă i-a aplicat soţiei sale, Elodia Ghinescu, multiple lovituri, soldate cu decesul acesteia. Ulterior, inculpatul a tranşat cadavrul victimei şi a transportat fragmentele într-un loc necunoscut.

Anchetatorii mai susţin că în noaptea săvârşirii crimei, copilul minor al cuplului se afla în apartamentul în care locuiau cei doi soţi.

Cristian Cioacă se află în arest preventiv din data de 5 decembrie 2012.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.