FOTE 2013: Torţa olimpică se va aprinde la Bucureşti, pe 3 februarie

0

Flacăra olimpică, unul dintre simbolurile Jocurilor Olimpice moderne, care va arde pe toată perioada desfăşurării Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE), ediţia 2013, de la Braşov, va sosi la Bucureşti, direct de pe Stadionul Panathenaic din Atena, pe data de 3 februarie, potrivit unui comunicat.

Aeronava care va aduce flacăra olimpică va ateriza pe Aeroportul Internaţional ”Henri Coandă”, duminică, la ora 13,10, iar delegaţia care o va purta, din care fac parte preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Octavian Morariu, ministrul Tineretului şi Sportului, Nicolae Bănicioiu, şi primarul oraşului Braşov, George Scripcaru, va trece prin Salonul Oficial al aerogării.

Flacăra va aprinde torţa olimpică a FOTE, care, timp de o săptămână, până pe 9 februarie, va fi expusă într-un loc special amenajat pe esplanada din faţa sediului COSR, din B-dul Mărăşti, nr. 20 A, sector 1, Bucureşti. Pe data de 9 februarie, torţa va face un tur de o jumătate de zi pe străzile Capitalei, aproximativ 100 de oameni urmând a face parte din ştafeta care va parcurge un traseu ce măsoară 16 km. Dintre cei 100 de purtători ai torţei, 20 vor fi cetăţeni obişnuiţi.

Aprinderea torţei olimpice a FOTE va avea loc în cadrul unei ceremonii speciale, care va începe duminică, la ora 14,30. Şapte vestale din Ansamblul Vertige vor prezenta un moment artistic, ”prin dansul lor ritual urmând a-i purta pe cei prezenţi în Grecia Antică”.

La finalul evenimentului, la care vor fi prezente numeroase personalităţi, Octavian Morariu, Nicolae Bănicioiu şi George Scripcaru vor susţine o conferinţă de presa organizată în Sala Amfiteatru din cadrul Casei Olimpice.

Sabrerul Rareş Dumitrescu şi antrenorul lotului naţional masculin de sabie, Mihai Covaliu, medaliaţi cu argint la JO de vară de la Londra 2012, fac parte din ştafeta ce va purta torţa olimpică la Braşov, pe 17 februarie, înainte de ceremonia de deschidere a Festivalului Olimpic al Tineretului European, ediţia de iarnă 2013.

Competiţiile sportive au loc în intervalul 17-22 februarie la bazele sportive din Râşnov, unde vor avea loc săriturile cu schiurile, la Predeal, unde se vor desfăşura întrecerile la schi fond şi snowboard, în Poiana Braşov, care va găzdui concursurile de patinaj artistic, short-track şi schi alpin, la Braşov, pe Patinoarul Olimpic de hochei, iar la Cheile Grădiştei, competiţiile de biatlon.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.