Grecia: Protestatari antiausteritate au ocupat biroul ministrului muncii

Protestatari împotriva austerităţii au luat miercuri cu asalt biroul ministrului grec al muncii şi s-au confruntat violent cu poliţia, relatează Reuters. Confruntările au izbucnit după ce poliţia a arestat mai mulţi membri ai frontului sindical comunist PAME, care pătrunseseră prin forţă în clădirea Ministerului Muncii, ocupând timp de două ore biroul ministrului Yannis Vroutsis.

Poliţia a utilizat gaze lacrimogene şi bastoane pentru a împrăştia circa 300 de protestatari care se adunaseră în faţa ministerului, afişând pancarte pe care scria ‘Nu tăierilor’ şi ‘Ieşiţi în stradă’.

Grecia a fost cuprinsă în ultima perioadă de un nou val de proteste împotriva măsurilor dure de austeritate impuse de creditorii săi internaţionali în schimbul împrumuturilor acordate de aceştia pentru a evita falimentul ţării.

Multe din acţiunile de protest au degenerat în violenţe. Săptămâna trecută, guvernul a pus capăt unei greve în transportul public, ameninţându-i pe angajaţii de la metroul din Atena cu arestarea dacă aceştia refuzau să-şi reia activitatea.

Sindicatele din transport şi angajaţii din domeniul energiei electrice plănuiesc noi greve joi, în pofida avertismentelor guvernului elen.

‘Violenţa în orice formă trebuie condamnată’, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului de la Atena, Simos Kedikoglou, condamnând ocuparea biroului ministrului muncii. ‘Guvernul nu va tolera astfel de incidente’, a adăugat acesta.

Doi dintre protestatari au fost uşor răniţi în confruntările de miercuri, potrivit poliţiei.

Loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!