Grecia: Protestatari antiausteritate au ocupat biroul ministrului muncii

0 6

Protestatari împotriva austerităţii au luat miercuri cu asalt biroul ministrului grec al muncii şi s-au confruntat violent cu poliţia, relatează Reuters. Confruntările au izbucnit după ce poliţia a arestat mai mulţi membri ai frontului sindical comunist PAME, care pătrunseseră prin forţă în clădirea Ministerului Muncii, ocupând timp de două ore biroul ministrului Yannis Vroutsis.

Poliţia a utilizat gaze lacrimogene şi bastoane pentru a împrăştia circa 300 de protestatari care se adunaseră în faţa ministerului, afişând pancarte pe care scria ‘Nu tăierilor’ şi ‘Ieşiţi în stradă’.

Grecia a fost cuprinsă în ultima perioadă de un nou val de proteste împotriva măsurilor dure de austeritate impuse de creditorii săi internaţionali în schimbul împrumuturilor acordate de aceştia pentru a evita falimentul ţării.

Multe din acţiunile de protest au degenerat în violenţe. Săptămâna trecută, guvernul a pus capăt unei greve în transportul public, ameninţându-i pe angajaţii de la metroul din Atena cu arestarea dacă aceştia refuzau să-şi reia activitatea.

Sindicatele din transport şi angajaţii din domeniul energiei electrice plănuiesc noi greve joi, în pofida avertismentelor guvernului elen.

‘Violenţa în orice formă trebuie condamnată’, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului de la Atena, Simos Kedikoglou, condamnând ocuparea biroului ministrului muncii. ‘Guvernul nu va tolera astfel de incidente’, a adăugat acesta.

Doi dintre protestatari au fost uşor răniţi în confruntările de miercuri, potrivit poliţiei.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata