Grevă a medicilor şi angajaţilor din transporturi la Atena

0

Angajaţii din transportul public din capitala Greciei au intrat joi într-o grevă de 24 de ore, îngreunând traficul în Atena şi la periferie, în timp ce spitalele funcţionează doar cu personalul de la urgenţă după ce medicii au intrat şi ei în grevă, informează Associated Press.

În Atena nu circulau joi autobuzele, trenurile de navetişti şi tramvaiele, în timp ce angajaţii de la docuri au început o grevă de 48 de ore blocând transportul cu feribotul pentru două zile. Medicii din spitale şi angajaţii de pe ambulanţă se află de asemenea în grevă joi.

Sindicatul funcţionarilor publici a chemat la o grevă de trei ore în toate serviciile publice începând de la prânz în semn de solidaritate.

Muncitorii protestează în Grecia în legătură cele mai recente măsuri de austeritate, în cadrul cărora unii ar urma să-şi piardă aproximativ 25% din salariu. Ţara se află într-o criză financiară severă de la sfârşitul anului 2009 şi depinde de ajutoarele financiare internaţionale pentru a evita intrarea în insolvenţă.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.