MAI – peste 6.000 de posturi nebugetate şi 918 disponibile pentru absolvenţii şcolilor de poliţie

0

Ministerul Afacerilor Interne are peste 6.000 de posturi nebugetate, aşa cum reiese din schema de funcţionare a instituţiei, până la data de 18 ianuarie, comparativ cu numărul total al posturilor finanţate de la bugetul de stat, potrivit informaţiilor remise de MAI.

Numărul posturilor existente în schema de funcţionare a Ministerului Afacerilor Interne este de 145.871, iar cel al posturilor pentru care s-a prevăzut finanţarea de la bugetul de stat, din venituri proprii şi subvenţii de la bugetul de stat este de 139.618. Diferenţa de 6.253 o reprezintă totalul posturilor nebugetate şi neocupate existente la Ministerul Afacerilor Interne.

Din totalul posturilor existente în schema de funcţionare, aproximativ 138.700 reprezintă posturi ocupate existente în structurile de specialitate, potrivit precizărilor MAI.

În acelaşi timp, Ministerul Afacerilor Interne are un număr de 918 posturi finanţate de la bugetul de stat, care în prezent au rămas neocupate.

Potrivit oficialilor MAI, acest posturi ar urma să fie ocupate de absolvenţii din acest an ai Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” sau de alţi absolvenţi ai şcolilor de subofiţeri.

Premierul Victor Ponta a anunţat la începutul anului că vor fi tăiate toate posturile nebugetate.

„Deocamdată, de la primele ministere care au venit cu noile scheme de personal au plecat 6%, 8%. De la domnul Dragnea au plecat vreo 60 de oameni. Aceste posturi restructurate nu sunt cele nebugetate. Săptămâna viitoare le tăiem pe toate cele nebugetate, le scoatem, că aia e o păcăleală. Ce înseamnă să le păstrăm? Regula este 12% să fie posturi de conducere, de aia le păstrăm pe toate inclusiv pe cele nebugetate. Hai să nu mai păcălim asta cu posturile nebugetate. Aş vrea să plece din aceste posturi toţi cei care nu au legătură în realitate cu funcţia respectivă”, declara Ponta, la un post de televiziune, pe 10 ianuarie.

El a adăugat că are un consilier de stat numit şi care are un echivalent în guvernul italian – „comisarul care se ocupă de cheltuirea banului public”.

„Acesta se duce, face o analiză la o instituţie şi după o lună vine şi spune: această instituţie ar trebui în loc de 500 de oameni să aibă 300 şi în loc de buget 500 de milioane să aibă 200 de milioane, dar pe baza unor criterii obiective, că dacă îi laşi pe cei din interior ei vor spune totdeauna că e nevoie de toţi”, a menţionat primul-ministru.

Ponta a precizat că până la 31 martie membrii Cabinetului trebuie să vină cu noile scheme de personal din ministerele lor, dar şi din structurile din subordine, din teritoriu.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.