EUR
4,74 RON
(0%)
USD
4,20 RON
(+0.24%)
GBP
5,41 RON
(-0.02%)
CHF
4,18 RON
(-0.01%)
AUD
3,00 RON
(-0.01%)
CAD
3,17 RON
(-0%)
BGN
2,42 RON
(+0.06%)
RUB
0,06 RON
(-0.27%)
ZAR
0,30 RON
(-0.03%)
BRL
1,13 RON
(-0.03%)
CNY
0,62 RON
(0%)
INR
0,06 RON
(-0.01%)

Preşedintele CNA: Voi propune modificări substanţiale ale legislaţiei audiovizuale, conforme cu raportul MCV

1

Preşedintele Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), Laura Georgescu, afirmă că va propune „modificări substanţiale” ale legislaţiei audiovizuale, în spiritul prevederilor raportului MCV.

„Îmi asum toată recomandarea Comisiei şi cu privire la activitatea Consiliului şi chiar am să vin în întâmpinare, propunând foarte rapid modificări substanţiale, fiindcă, într-adevăr, avem de-a face cu un derapaj generalizat”, a declarat miercuri, preşedintele CNA.

Laura Georgescu a subliniat că este de acord şi a susţinut permanent armonizarea Codului audiovizual şi chiar a Legii audiovizualului cu evoluţia societăţii româneşti, declarându-se convinsă că niciunul dintre actorii de pe piaţa audiovizualului nu are altă părere.

„Din păcate, perioada recentă a fost însoţită şi de declaraţii destul de alunecoase ale unor personalităţi şi cred că ar trebui menţionat că până şi astăzi am asistat la un caz concret, în care o vedetă de televiziune a încercat să exercite presiuni abuzive asupra deciziei unui judecător într-un proces de contencios administrativ cu o instituţie”, a spus preşedintele CNA.

Comisia Europeană atrage pentru prima dată atenţia, în raportul suplimentar privind progresele înregistrate de România în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV), asupra rolului mass-media, susţinând că sistemul judiciar ar fi fost supus unor presiuni prin intermediul presei.

Raportul CE, prezentat miercuri la Bruxelles, menţionează nevoia unei revizuiri a regulilor existente, inclusiv în ceea ce priveşte Consiliul Naţional al Audiovizualului, pentru a se asigura că libertatea presei este însoţită de o protecţie corespunzătoare a instituţiilor statului şi a drepturilor fundamentale ale persoanelor.

loading...

Citește și
1 Comentariu
  1. Chris Rea spune

    Cel mai nenorocit om din Romania traieste inca liber. Dupa ce a jecmanit ca un bandit si talhar la drumul mare pe Ceausescu prin ” Dunarea „, jefuind Statul roman cu cateva sute de milioane de dolari americani, Voiculescu ” Felix ” Dan si-a depus cu cateva zile inainte de rascoala din ’89, sume uriase in Cipru in cateva conturi la mai multe banci. Cu acesti bani, escrocul national a putut scoate capul din laturile meseriei de turnator-sef al Securitatii ceausiste si si-a cladit un imperiu fara sa fie niciodata intrebat de unde au provenit sumele ametitoare cu care a inceput sa fure Statul. E timpul ca Agentia Nationala de Manipulare in Masa, numita de ochii lumii Haznaua 3, sa dea socoteala nu numai Romaniei, ci si multor alte tari ale lumii pentru functionare oculta in scopuri masonice ! La judecata cu tine, Varane !

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.