Sorin Blejnar, obligat să achite aproape 50.000 de lei taxă de timbru în procesul intentat Dianei Severin

Fostul şef al ANAF, Sorin Blejnar, care i-a cerut fostei şefe a Vămii Prahova, Diana Severin, daune morale de un milion de euro, este obligat să achite o taxă de timbru de aproximativ 50.000 de lei până la următorul termen al procesului, stabilit pentru data de 26 februarie.

Purtătorul de cuvânt al Judecătoriei Ploieşti, Mădălina Fluturaş, a declarat, miercuri, că instanţa a stabilit că Sorin Blejnar trebuie să plătească o taxă de timbru de 48.005 lei în procesul pe care i l-a intentat Dianei Severin, căreia îi cere daune morale de un milion de euro după ce aceasta l-a acuzat că este ‘regina’ corupţiei din vămi.

Citeste si:  Codruţ Marta, fost şef de cabinet al lui Sorin Blejnar, dat în urmărire naţională

Dacă taxa de timbru nu va fi achitată până la următorul termen din dosar, atunci poate fi aplicată sancţiunea de anulare a cererii privind despăgubirea.

Iniţial, Blejnar îi ceruse Dianei Severin daune morale simbolice, în valoare de un leu, şi să retracteze public afirmaţiile pe care aceasta le-a făcut.

Însă, la ultimul termen din proces, Sorin Blejnar a cerut, prin apărătorul său, majorarea pretenţiilor financiare la un milion de euro, în lei, la cursul BNR din ziua plăţii.

Instanţa a pus în vedere ca Sorin Blejnar să facă dovada plăţii taxei de timbru.

Citeste si:  Putin se instalează la Kremlin pe vecie

Fostul şef al ANAF, Sorin Blejnar, a dat-o în judecată pe Diana Severin după ce fosta şefă a Direcţiei Judeţene pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Prahova a afirmat public că acesta ar fi ‘regina’ corupţiei din vămi.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close