Sorin Blejnar, obligat să achite aproape 50.000 de lei taxă de timbru în procesul intentat Dianei Severin

Fostul şef al ANAF, Sorin Blejnar, care i-a cerut fostei şefe a Vămii Prahova, Diana Severin, daune morale de un milion de euro, este obligat să achite o taxă de timbru de aproximativ 50.000 de lei până la următorul termen al procesului, stabilit pentru data de 26 februarie.

Purtătorul de cuvânt al Judecătoriei Ploieşti, Mădălina Fluturaş, a declarat, miercuri, că instanţa a stabilit că Sorin Blejnar trebuie să plătească o taxă de timbru de 48.005 lei în procesul pe care i l-a intentat Dianei Severin, căreia îi cere daune morale de un milion de euro după ce aceasta l-a acuzat că este ‘regina’ corupţiei din vămi.

Citeste si:  Gruia Stoica, trimis în judecată pentru evaziune fiscală

Dacă taxa de timbru nu va fi achitată până la următorul termen din dosar, atunci poate fi aplicată sancţiunea de anulare a cererii privind despăgubirea.

Iniţial, Blejnar îi ceruse Dianei Severin daune morale simbolice, în valoare de un leu, şi să retracteze public afirmaţiile pe care aceasta le-a făcut.

Însă, la ultimul termen din proces, Sorin Blejnar a cerut, prin apărătorul său, majorarea pretenţiilor financiare la un milion de euro, în lei, la cursul BNR din ziua plăţii.

Instanţa a pus în vedere ca Sorin Blejnar să facă dovada plăţii taxei de timbru.

Citeste si:  ANAF: Nu există un termen pentru transmiterea din teritoriu a listelor cu stimulente

Fostul şef al ANAF, Sorin Blejnar, a dat-o în judecată pe Diana Severin după ce fosta şefă a Direcţiei Judeţene pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Prahova a afirmat public că acesta ar fi ‘regina’ corupţiei din vămi.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata