GALERIE FOTO: Cerul toxic al Chinei

Încă de la începutul anului, nivelurile de poluare a aerului din Beijing au fost periculos de mari, cu nori de smog care perturbă traficul aerian şi afectează sănătatea a milioane de oameni, prezintă Theatlantic.com.

Ultimele două săptămâni au fost deosebit de grave: la un moment dat, nivelul poluării a măsurat de 40 de ori mai mult decât nivelul de siguranţă recomandat. Autorităţile iau măsuri pe termen scurt pentru a combate criza actuală, oprind unele fabrici şi limitând utilizarea automobilelor.

Totuşi, soluţiile pe termen lung par din ce în ce mai îndepărtate, din moment ce utilizarea cărbunelui în China continuă să crească, iar guvernul nu vrea să conştientizeze şi să  abordeze în mod eficient aceste probleme.

1. Acoperişurile Oraşului Interzis din Beijing, ascunse printre norii groşi de smog, în 16 ianuarie 2013. (Foto: Feng Li/Getty Images)

 

2. Poarta Dongbianmen, parte din zidul antic al oraşului Beijing, acoperită de ceaţă deasă pe data de 12 ianuarie 2013. (Foto: Reuters/Stringer)

 

3. Muncitori deasupra unei clădiri în construcţie, într-o dimineaţă ceţoasă, pe data de 10 ianuarie 2012. Guvernul oraşului Beijing va face publice în curând noi standarde privind poluarea aerului, mai severe decât cele existente în prezent. Măsura a fost luată în urma unui protest public, oamenii acuzând autorităţile că subestimează amploarea smogului care de cele mai multe ori acoperă complet capitala. (Foto: David Grey/Reuters)

 

4. Această fotografie arată orizontul oraşului Beijing, în timpul unei poluări severe din data de 14 ianuarie 2013. (Foto:Ed Jones/AFP/Getty Images)

 

5.  Un smog gros a acoperit un drum din Qingdao, în estul provinciei Shandong din China pe data de 29 ianuarie 2013. Rezidenţii din nordul Chinei se luptă să treacă prin aerul poluant sufocant.

Nivelul calităţii aerului a crescut cu mult peste valorile limită din Beijing, iar avertizările indicau că norul de smog va rezista timp de câteva zile. (Foto: AFP/Getty Images)

 

6. Districtul financiar Pudong, într-o zi înceţoşată în Shanghai, pe data de 21 ianuarie 2013. (Foto: Aly Song/Reuters)

 

7. Un bărbat merge printre copaci, făcând faţă unui nivel grav de poluare, în data de 23 ianuarie 2013, în Beijing, China. (Foto: Feng Li/Getty Images)

 

[nggallery id=127]

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata