EUR
4,84 RON
(-0.01%)
USD
4,28 RON
(+0.25%)
GBP
5,43 RON
(-0.64%)
CHF
4,44 RON
(+0.86%)
BGN
2,47 RON
(-0.17%)
BYN
1,80 RON
(-0.46%)
CAD
3,19 RON
(-0.34%)
RSD
0,04 RON
(-0.07%)
AUD
2,98 RON
(-0.37%)
JPY
0,04 RON
(+1.16%)
CZK
0,18 RON
(-0.44%)
INR
0,06 RON
(+0.45%)

Cinci dintre cele mai spectaculoase hoteluri din lume

– Haideţi să aruncăm o privire spre cele mai spectaculoase hoteluri din jurul lumii, pentru a sărbători frumuseţea şi originalitatea arhitecturii, scrie Independent.co.uk.

1. Sub apele mării

Deşi, din punct de vedere tehnic, hotelul încă nu există, în mod sigur este cel mai original şi mai îndrăzneţ dintre toate celelalte construcţii de până acum. Deep Ocean technology, o companie care şi-a propus să construiască primul hotel subacvatic din lume, a anunţat recent că locaţia gazdă a acestui proiect va fi Dubai, acel “loc de joacă” luxos în care nu există impozite năucitoare. Format din două discuri, unul deasupra şi unul sub apă la o adâncime de aproximativ zece metri, hotelul îşi va ajuta oaspeţii să înveţe să aprecieze frumuseţea lumii subacvatice, fără a avea nevoie de tuburi de oxigen.

2. Sunetul lumii subterane

Localizat la 155 de metru sub pământ, într-una din cele mai bine conservate mine din întreaga lume, Apartamentul Minier, din mina istorică de argint Sala Silvermine din Suedia, te provoacă în mod sigur la o experienţă diferită. Invitaţii pot face o incursiune într-un mediu în care există ape deschise, dar şi în peşteri, având posibilitatea să exploreze şi lacurile din această zonă, la temperaturi aproape de îngheţ. Duşurile, toaletele şi zona de relaxare, toate sunt localizate deasupra pământului, la aproximativ 50 de metri de apartamentul minier, iar un membru al personalului stă la dispoziţia clienţilor, inclusiv în  timpul nopţii,  pentru a comunica (cu ajutorul unui interfon) cu cei cazaţi în mină. Este un mediu umed, întunecat şi răcoros, dar decorul este unul unic, având în vedere galeriile şi peşterile uriaşe care există sub pământ.

3. Tremuri de încântare

Hotelul de Gheaţă (ICEHOTEL) din Kiruna, Suedia, este ultima fiţă în materie de experienţe la zero grade. În decursul unui an, hotelul se transformă dintr-un element solid îngheţat într-un râu curgător, şi apoi revine din nou la forma îngheţată. Temperatura din hotel variază între -5 grade şi -8 grade Celsius (dar poate ajunge şi până la -30 de grade Celsius în exterior),iar invitaţii dorm în saci de dormit termici aşezaţi pe un pat construit din blocuri de gheaţă şi o saltea acoperită cu piei de ren. Hotelul are o gamă largă de activităţi, de la cocktail-urile băute la renumitul Bar de Gheaţă, şi până la explorarea traseelor arctice, unde eşti captivat de aurorele boreale, la curse cu sanii trase de câini şi pârtii de schi nemaipomenite.

4. Peripeţii în inima pădurii

Acest hotel belgian La Balade des Gnomes, pune la dispoziţia turiştilor zece dormitoare concepute individual şi amenajate în funcţie de poveştile cu zâne din întreaga lume. În acest hotel original şi extravagant, scările spiralate şi o gamă largă de forme sculptate în lemn parcă aduc la viaţă elemente magice din poveştile copilăriei noastre. Călătoria prin “1000 şi una de nopţi”, prin spaţiu, într-o ascunzătoare de troli sau pe vaporul unui căpitan, unde invitaţii se pot uita la stelele de pe cer dintr-o barcă care pluteşte într-o piscină va fi una memorabilă. Hotelul are chiar şi apartamentul Calul Troian. Această bijuterie a imaginaţiei este ascunsă într-o fermă modestă, proiectată de un arhitect şi vizionar din domeniul hotelier, domnul Noel.

5. Marele proiect al Mamei Natură

Amplasat în inima rezervaţiei naturale Huilo Huilo din Chile, această structură ireală se dovedeşte a fi o performanţă arhitecturală (da, aceea este o cascadă care iese din vârful hotelului). Nu există aproape niciun unghi drept în acest hotel de patru stele, care să nu fi fost sculptat din dragoste şi îngrijit de Mama Natură. Serviciile includ propriul restaurant şi un traseu de mini-golf, dar şi căzi de jacuzii realizate din trunchiuri de copac scobite amplasate pe o punte cu vedere spre inima pădurii, care completează această locaţie montană de vis. Locaţia izolată oferă oportunitatea perfectă de a te reîntoarce la natură şi a privi furmuseţea animalelor sălbatice din pădure: pume şi vulturi care cutreieră locurile şi cerurile.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata