EUR
4,85 RON
(-0.15%)
USD
4,36 RON
(+0.58%)
GBP
5,39 RON
(+0.03%)
CHF
4,53 RON
(+0.06%)
BGN
2,48 RON
(-0.38%)
BYN
1,81 RON
(+0.45%)
CAD
3,17 RON
(+0.57%)
RSD
0,04 RON
(-0.13%)
AUD
2,89 RON
(+0.66%)
JPY
0,04 RON
(+0.37%)
CZK
0,18 RON
(-0.22%)
INR
0,06 RON
(+0.41%)

Premierul Ponta spune că nu renunţă la miniştrii vizaţi de raportul MCV

– Premierul Victor Ponta a afirmat vineri, 01 februarie 2013, seara că nu renunţă la miniştrii la care se face referire în raportul pe justiţie al Comisiei Europene, atâta timp cât nu există o decizie definitivă a unei instanţe împotriva acestora.

„Nu, nici vorbă (nu renunţ – n.r.), pentru că în raport se vorbeşte în mod greşit de fapte de corupţie. Or, niciunul nu e acuzat de fapte de corupţie, niciunul nu e acuzat de fapte, din momentul în care au devenit miniştri şi din moment ce i-am propus în Parlament şi preşedintele le-a semnat decretele, să vin acum să spun că acum am aflat sau acum mi-am dat seama că nu-i bun Fenechiu sau Dragnea mi se pare, totuşi, un gest neserios”, a afirmat Victor Ponta, la Realitatea TV, întrebat dacă se gândeşte să renunţe la cei vizaţi în raport.

În versiunea publicată iniţial, în raport apare că „noul guvern şi-a reiterat obiectivul de a lupta împotriva corupţiei, dar, dintre persoanele nou-numite în funcţia de ministru, trei erau cercetate penal pentru fapte de corupţie”.

Potrivit unor surse citate de France Presse, ar fi fost vizaţi în raportul MCV, pe lângă ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, ministrul Economiei Varujan Vosganian şi ministrul Dezvoltării Regionale Liviu Dragnea, informaţie respinsă de premier.

Comisia Europeană (CE) a modificat ulterior pe pagina sa de internet – fără a face public acest lucru – raportul privind progresele înregistrate de România în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV), înlocuind formula „trei miniştri cercetaţi penal” cu „două cazuri confirmate” de miniştri cercetaţi penal.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata