Victor Ponta: Personal, nu cred că trebuie un control mai puternic al presei

– Premierul Victor Ponta a declarat vineri, 01 februarie 2013, seară, într-o intervenţie telefonică la Realitatea TV că, din punctul său de vedere, nu trebuie făcută o lege a presei şi nici ”un control mai puternic”.

”Eu, personal, cred că nu trebuie să facem nicio lege a presei, nici un control mai puternic al presei. Şi v-o spun din poziţia celui care anul trecut era pe locul doi la cel mai înjurat politician, era preşedintele Băsescu pe primul loc. Anul acesta l-am depăşit. Sunt eu pe primul loc. (…) Nu cred că este bine să venim acum să începem să spunem care presă are voie să scrie şi care nu. (…) Să începem să facem legi şi să începem să stabilim care e televiziunea bună, care e televiziunea rea, care e ziarul bun, care e ziarul rău, care e judecătorul pe la care ai voie să faci presiuni în presă şi care e judecătorul la care nu ai voie, cred că ar fi cea mai mare greşeală pe care o putem să o facem. (…) Referirea la presă (n.r. din raportul MCV) m-a uimit pentru că nu s-a mai făcut niciodată până acum. E prima dată şi sincer să fiu, sper să fie şi ultima”, a adăugat Ponta.

Citeste si:  Premierul şi şeful FMI au convenit importanţa continuării reformelor structurale şi a creşterii absorbţiei fondurilor europene

Întrebat despre dezbaterea pe care CNA o va organiza în cursul săptămânii viitoare în care s-ar putea discuta ”noi directive în puterile CNA asupra audiovizualului din România” şi o eventuală legătură cu afirmaţiile Comisiei Europene referitoare la presă premierul a spus că va fi de acord cu schimbarea legii Consiliului numai dacă noul act normativ urmează modele europene.

”Habar nu am ce fac cei de la CNA şi nici nu este treaba mea să-i verific pe cei de la CNA. (…) Ceea ce ştiu este că există o lege a audiovizualului care este făcută după un model european şi că acea lege a audiovizualului, eu cel puţin ca prim-ministru şi ca lider al majorităţii, voi fi de acord să fie schimbată numai în măsura în care acea schimbare respectă şi urmează nişte modele europene. Adică, dacă aşa se face în Germania şi în Franţa şi în Marea Britanie, sunt de acord, aşa să facem şi în România cu audio-vizualul. Dar să facem în România o lege specială care nu există în ţara celor care au scris raportul, cu asta nu voi fi niciodată de acord. Avem deja prea multe lucruri speciale pe care nu le are nimeni şi eu nu aş vrea ca România să mai fie pe post de cobai pentru Europa”, a punctat premierul.

Citeste si:  Ponta: Creşterea autonomiei locale privind taxele şi impozitele ar determina reducerea cotelor defalcate din TVA
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata