Cum arată o fermă urbană, construită pe un acoperiş din New York

1. Viraj Puri, în vârstă de 31 de ani, co-fondatorul companiei Gotham Greens, o fermă urbană amplasată pe acoperişul unui depozit din Brooklyn, New York.

 

 2. Acoperişul din Brooklyn. Panourile solare furnizează peste 50% din cantitatea de energie necesară funcţionării fermei urbane.

 

 3. Uşa principală înspre ferma urbană de pe acoperiş.

 

 4. Seminţele germinează în grupuri mici, pătrate, numite “apartamente de propagare”.

 

 5. După o scurtă perioadă de creştere, răsadurile sunt transplantate pe “câmpurile” din seră.

 

 6. Salata cu frunză verde creşte înainte de a fi transplantată la hidroponice.

 

 7. Canale hidroponice goale îşi aşteaptă puieţii noi. Culturile sunt recoltate zilnic, pentru a fi livrate proaspete.

 

 8. Cu o suprafaţă de 1400 de metri pătraţi, această seră este cea mai mare de acest gen din SUA.

 

 9. Sera cu climă controlată este monitorizată de un sistem computerizat care poate modifica temperatura prin deschiderea unor fante din tavan. Atunci când plouă, sistemul ştie să deschidă fantele laterale.

 

 10. Green Gotham are 20 de angajaţi şi produce aceeaşi cantitate de produse ca şi un teren agricol de 2-3 hectare.

 

 11. Pui de salată verde cu aromă de unt.

 

 12. Acoperişul pe care este amplasată sera. Modificările codului zonal din New York permite înfiinţarea mai multor ferme pe acoperiş, ceea ce ar trebui să stimuleze creşterea industriei agriculturii urbane.

 

 13. Gotham Greens se află deasupra acestei clădiri, care la un moment dat a fost o sală de bowling, iar care acum găzduieşte mai multe sedii de firmă.

 

 14. Produsele Gotham Greens sunt vândute în zona metropolitană a oraşului New York la magazinele Whole Foods şi la Union Market.

Loading...
loading...
Citește și
Loading...
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.