CSAT a aprobat trimiterea a zece militari la misiunea UE de instruire din Mali

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) a aprobat, în şedinţa de marţi, trimiterea unui contingent, de 10 militari, din rândul forţelor Armatei României, la misiunea Uniunii Europene de instruire din Mali în anul 2013.

„În cadrul şedinţei, s-a aprobat trimiterea unui contingent, de 10 militari, din rândul forţelor Armatei României, la misiunea Uniunii Europene de instruire din Mali în anul 2013. Contribuţia ţării noastre cu instructori şi personal de stat major la această misiune este în acord cu obligaţiile ce-i revin în calitate de stat membru al Uniunii Europene (UE) şi cu sprijinul exprimat pentru demersurile Uniunii de stopare a activităţilor teroriste şi de crimă organizată”, se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Potrivit sursei citate, în anul 2013, Armata României va disloca la misiuni şi operaţii în afara teritoriului statului român un număr de 2.036 de militari.

„Comparativ cu 2012, numărul acestor forţe este diminuat cu 312 militari. În ceea ce priveşte Ministerul Afacerilor Interne forţele care vor participa, în anul 2013, la misiuni sub egida Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), UE, Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) şi Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) vor fi 490 de militari sau poliţişti. Faţă de anul 2012, numărul acestora este mai mare cu 143 de persoane”, se precizează în comunicatul citat.

Loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.