POSDRU a fost deblocat!

Ca urmare a rezultatelor pozitive inregistrate in urma misiunii de audit a Comisiei Europene, organizate in perioada 29 ianuarie – 01 februarie 2013, reprezentantii UE au decis  deblocarea POSDRU si reluarea platilor catre Romania.

In acest context, Comisia Europeana va relua platile catre Romania in urmatoarele zile, pentru cererile de rambursare transmise in luna decembrie 2012, in valoare de 148 milioane de euro, cu aplicarea corectiilor financiare temporare de 25%, asa cum a fost agreat cu partea romana.

Comisia Europeana a suspendat POS DRU la inceputul lunii august 2012, ca urmare a deficientelor identificate de partea comunitara pentru perioada 2009 – 2011.

Citeste si:  Elizabeth Taylor a întârziat la propria înmormântare

In cursul anului 2013, auditorii Comisiei Europene vor efectua alte doua misiuni de verificare pentru POS DRU, in scopul ridicarii corectiilor financiare temporare de 25% aplicate cheltuielilor pe care Romania le va solicita Comisiei Europene pentru rambursare.

Autoritatile romane vor informa direct beneficiarii proiectelor POS DRU cu privire la reluarea platilor, precum si cu privire la calendarul actiunilor din acest an.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close