România este sub asediu: Pământul

România este sub asediu! Nu cred că spun vreo noutate cu asta, o simţim cu toţii zilnic. Pământul nostru este dorit de mii de ani de străini, de la perşii şi romanii antici până la turcii şi maghiarii de mai târzi, scrie Valentin Roman pe danielroxin.blogspot.ro.

Valuri peste valuri s-au năpustit peste poporul nostru, popor de oameni sedentari, adânc înrădăcinaţi în glia în care îşi odihnesc oasele sute de generaţii de înaintaşi.

Acum popoarele nu mai sunt subjugate sau asediate neapărat cu forţa, pe calea armelor sau prin izolare comercială, ci mai degrabă prin sărăcirea autohtonilor până la pragul în care ajung să-şi vândă pământul pe bani de nimic anumitor străini ce aşteaptă ca nişte hiene la hotare. Strategiile s-au schimbat, inamicul nu mai este vizibil, nu-l mai ştii după nume şi nu te mai confrunţi cu el pe câmpul de bătălie, unde cel mai destoinic în mânuirea spadei câştiga. Acum banii şi informaţia sunt armele ce asigură victoria.

Ţara asta nu avea voie să cunoască criza economică, iar locuitorii ei nu aveau voie să fie săraci. Geme pământul de sub noi de resurse, de la fier până la cele mai rare metale, iar la suprafaţă codrii şi apele abundă. Cu toate astea, suntem în criză. Nu sunt economist, nu mă pricep la finanţe şi nu am înţeles nici azi definiţia termenului “criză economică”. Știu doar că ţara mea nu are voie să fie în criză. Pe de altă parte, dacă ne gândim tocmai la aceste resurse, la localizarea geografică a României, la întreg contextul, atunci lucrurile se limpezesc, iar scenariul se clarifica…

  •  Nu mai vindeţi pământul !

Unul dintre efectele invocatei crize a fost şi este reprezentat de ieftinirea până la absurd a terenurilor agricole, element a cărui gravitate nu cred că este înţeleasă precum ar trebui. Agriculturoul român, oricum deja discriminat pe piaţa alimentelor prin faptul că accesul îi este restricţionat din considerente pe care nu ni le explică nimeni, a ajuns în punctul în care faptul că deţine pământ nu reprezintă nimic. Și decide să-l vândă. Cui? Celor ce au aşteptat cuminţei la graniţă şi care acum cumpără compact, zeci şi sute de hectare în aceeaşi localitate.

Citeste si:  Creşterea economică a României pe întreg anul 2013 va fi undeva la două puncte procentuale, susţine Daniel Chiţoiu

Aşadar, nu avem de-a face cu achiziţii individuale, acolo, cât să fie pentru un loc de casă, ci de cumpărări masive de pământ.

Oare ce face străinul cu pământul ăsta? Agricultură? Greu de crezut, că agricultura pe aici nu este sutinuta şi nu e deloc rentabilă, au avut grijă unii s-o distrugă. Străinul care cumpără are bani, nu este nevoit să sape glia pentru a însămânţa porumb, el este dispus să ţină terenul la păstrare, să aştepte, că dacă azi a vândut nea Vasile, sigur mâine ajunge şi nea Ion la sapă de lemn şi-i poate cumpăra şi lui terenul pe bani de nimic. Aceeaşi strategie se aplică şi în cazul păşunilor şi pădurilor.

Pământul mai are şi resurse, multe, unele din ele aflate pe aici în cantintati cu multe peste cele disponibile în solul altor ţări. E nevoie şi de alea, dar nu pentru noi, ci pentru alţii, din aceeaşi categorie a celor ce pândesc momentul oportun pentru a veni cu ofertă de plată. Iar liderii noştri vând sau concesioneaza, de vreo 23 de ani, cam tot ce se poate, fără a se gândi că, în acest ritm, generaţiile viitoare de români vor fi văduviţe de şansa de a face din această ţară una bogată şi respectată în relaţia cu alte state.

Efectele prezente ale distrugerii agriculturii româneşti sunt vizibile pentru fiecare dintre noi. În rafturile magazinelor oferta concentrează peste 80% produse străine. Se pare că roşia românească n-are ce caută în compania celei spaniole, de pildă, cu gust fad, arătoasă, dar părând din plastic. Fasolea vine din Egipt, ţara care, dintr-o fâşie de pământ fertil care există doar în preajma malurilor Nilului reuşeşte să facă export. Iar exemplele pot continua.

Citeste si:  Germania şi România, pe primele locuri din UE la ponderea IMM-urilor în economie

Tot un efect prezent este cel al sărăcirii ţăranilor şi agricultorilor români, a locuitorilor din satele româneşti care îşi au vetrele pe unul dintre cele mai fertile soluri din lume. Paradoxal, nu? O fi un întreg plan de distrugere a potenţialului nostru agricol? Noi credem deja că da, dar nu strică să mai întrebăm o dată…

Pe termen lung, cu preţurile terenurilor ajunse la un minim îngrijorător, ţara va fi cumpărată, bucată cu bucată până într-o zi când românii se vor trezi chiriaşi în propria lor ţara şi dependenţi de străinii care pozează azi în “investitori”.

Nu, nu sunt investitori, sunt colonişti moderni ai lumii, oameni fără de ţară şi pământ pentru care România este El Dorado, un loc unde autohtonii sunt prea săraci şi fără putere pentru a reacţiona, iar liderii lor au sufltele vândute demult oricărui alt interes numai celui naţional nu. Dar despre aceşti lideri consider că este inutl să discutăm. Atât timp cât ei continuă să conducă destinele ţării, asta arată că românii încă nu s-au trezit.

Nu mai vindeţi pământul!  Voi, cei care aveţi terenuri agricole, păşuni, păduri, nu le mai vindeţi străinilor! Nu mai acţionaţi în funcţie doar de nevoile momentului, ci vedeţi imaginea în perspectivă şi efectele pe care unele decizii de azi le pot avea asupra copiilor şi nepoţilor voştri.Ei, din pricină unor decizii nerealiste, pot deveni robii, la propriu, ai acelor colonişti moderni, care vin cu bani, cu ignoranţă, interesaţi doar de propria bunăstare, care nu au suflet şi care privesc orice individ care nu este de-al lor drept o persoană inferioară.

Nu vă mai vindeţi pământurile străinilor. Încercaţi să le păstraţi cât mai mult posibil. Nu le mai puteţi apăra cu sabia. Lupta nu se mai da acolo. Sigur că puteţi spune că nu-l duc nicăieri. Aşa e, nu-l duc însă n-o să-l mai puteţi călca şi n-o să mai puteţi spune că pământul asta “este al vostru”. Degeaba ne batem împotriva regionalizarii. Dacă vor să ne împartă ne vor împarţi. Și nu vom putea face nimic, sau mai nimic. Am mai fost despărţiţi şi tot ne-am reunit.

Citeste si:  Băsescu: România obţine flexibilitate în cadrul PAC în bugetul pentru 2014 - 2020

Dacă însă vă veţi vinde pământurile atunci o să mai uniţi doar o idee, un crez lipsit de conţinut. Nu vă mai vindeţi pămanturile pentru că nu sunt ale voastre, sunt ale urmaşilor voştri. Le-aţi luat împrumut de la ei şi trebuie să le daţi cândva înapoi.

Ce-o să mai daţi dacă aţi vândut pământul şi-aţi păpat banii ? ” Pamântu nu-i al nost, da noi sântem ai pamântului. Că pamântu ne-o facut oamini, şî pamântu ne-o facut on neam. Cân ne batem gioc de pamânt, ne batem gioc de mama noastă dintăi. Şî de toţ ahăia de l-o muncit şî aparat cu sânje şî sudoare. Şî de oasăle lor care să hodine te miri pe unie. Şî cân îl vindem, ne vindem parinţ şî moş stramoş.”

Cultivaţi cât puteţi, exploataţi cât şi cum puteţi, organizaţi-vă după modelul obştilor săteşti, promovaţi-vă produsele, luptaţi cu birocraţia, moblizati-vă şi spuneţi ce vă deranjează, alăturaţi-vă şi altora ce vor să stopeze un fenomen care deja ia amploare şi nu cedaţi presiunilor. Gândiţi-vă la cel puţin un singur exemplu, pentru a realiza amploarea acţiunilor acestor colonişti moderni ce ne vânează pământul: recent, nişte investitori străini au achizionat aproape 200 de hectare într-o zonă montană a României având ca scop construirea unui întreg orăşel. Scopul oficial al investiţiei: crearea unei staţiuni turistice. Scopul bănuit de noi: crearea unui model de colonie…Dacă ne vindem pământul, curând vom cerşi pâinea altora.

Un articol de Valentin Roman

danielroxin.blogspot.ro

Citește și
2 Comentarii
  1. roman spune

    Noile taxe puse taranilor, crescatorilor de animale si tuturor ce cu truda si sudoare isi castiga traiul, nu fac decat sa confirme acest articol. Taranimea a fost clasa sociala cea mai crancen exploatata mereu. Pacat pentru ca vesnicia s-a nascut la sat.

  2. camelia stoica spune

    frumos articol, dureros in aceeasi masura.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close