Şerban Huidu, condamnat la patru ani de închisoare cu suspendare

Curtea de Apel Braşov s-a pronunţat joi în dosarul realizatorului TV Şerban Huidu şi a decis majorarea pedepsei de la 2,6 ani cu suspendare dată de Judecătoria Braşov la sfârşitul lunii iunie 2012, la 4 ani cu suspendare cu o supraveghere de şase ani. Decizia Curţii de Apel este definitivă.

De asemenea, pe perioada celor şase ani, Şerban Huidu nu are voie să conducă autoturismul, iar dacă îşi schimbă domiciliul sau locul de muncă, părăseşte localitatea trebuie să anunţe Serviciul de Probaţiune Bucureşti. Potrivit deciziei Curţii de Apel, lui Şerban Huidu i se vor preleva probe biologice care urmează să fie introduse într-o bază de date care îl pune astfel la dispoziţia organelor judiciare putând fi verificat în cazul în care ar fi implicat într-o altă faptă.

Elena Balog, văduva lui Ştefan Balog unul dintre cei trei decedaţi în accidentul produs de Şerban Huidu în octombrie 2011 a declarat după pronunţarea instanţei că decizia dată este revoltătoare, la fel de revoltătoare şi blândă ca cea dată de Judecătoria Braşov anul trecut.

Citeste si:  Parchetul din Milano cere 5 ani de închisoare pentru Berlusconi în dosarul Mills

„Este revoltătoare şi blândă în comparaţie cu faptele lui Şerban Huidu care este în totalitate vinovat şi care, fără să-l incomodeze nimeni şi nimic mi-a omorât soţul.Nu cunosc încă motivaţia instanţei, dar cea a Judecătoriei Braşov a fost halucinantă.Eu sunt revoltată şi nemulţumită de acestă sentinţă. Să văd ce căi de atac mai am. Am înţeles că nu ar mai fi decât la CEDO. Dacă aceea mai este, voi merge şi acolo”, a spus Elena Balog.

Avocatul acesteia, Bucur Borcoman a apreciat că pedeapsa dată de Curtea de Apel Braşov „este de natură de a atrage atenţia inculpatului Huidu asupra conduitei viitoare şi probabil asupra conduitei pe care a avut-o’.

‘Cred că această pedeapsă este de natură să-l corijeze şi pe viitor să-i îndrepte atitudinea faţă de circulaţia pe drumurile publice având în vedere antecedentele sale pe linie de circulaţie. Termenul de încercare este relativ mare,de şase ani, în care el este obligat să se supună anumitor reguli, rigori. Trebuie să se prezinte în faţa Serviciului de

Citeste si:  Audienţe la un primar - iluzie

Probaţiune să anunţe orice plecare din localitate,orice schimbare de domiciliu dacă se întâmplă acest lucru, şi sigur îi limitează pe undeva libertatea de mişcare în sensul că este ţinut de acest program. De multe ori o pedeapsă cu suspendarea chiar simplă, chiar şi sub supraveghere este mai periculoasă decât pedeapsa cu închisoarea. În cazul unei pedepse cu suspendare cu supraveghere eşti ţinut de o anumită conduită şi orice infracţiune pe care o săvârşeşti cu intenţie în această perioadă atrage şi executarea acestei pedepse pe lângă pedeapsa dată pentru infracţiunea comisă”, a spus avocatul Bucur Borcoman.

În legătură cu posibilitatea de a ataca decizia Curţii de Apel, Bucur Borcoman a ţinut să precizeze că sentinţa este definitivă.
La şedinţa de anunţare a deciziei magistraţilor nu au fost prezenţi în sala de judecată nici Şerban Huidu şi nici cei doi avocaţi ai acestuia. Singura prezentă a fost Elena

Citeste si:  MAE: Celula de criză, convocată ca urmare a accidentului din Muntenegru; o echipă de la Bucureşti - trimisă la faţa locului

Balog, iar în afara sălii de şedinţă se aflau cei doi avocaţi ai victimelor accidentului, Valentin Bodea şi Bucur Borcoman.
Şerban Huidu a produs un accident de circulaţie în 16 octombrie 2011 la Timişul de Sus în timp ce se îndrepta cu maşina proprietate personală de la Predeal spre Braşov. În urma accidentului au murit trei persoane care se aflau într-un autoturism Dacia Logan care se deplasa regulamentar de la Braşov spre Predeal.

La Curtea de Apel Braşov se mai află dosarul civil în cazul Şerban Huidu privind daunele morale şi materiale, în care Judecătoria Braşov a hotărât în patru decembrie 2012 că firma de asigurări ASTRA cu care Şerban Huidu avea încheiată o poliţă de asigurare în momentul producerii accidentului trebuie să plătească urmaşilor celor trei victime, câte 120.000 de euro. Firma a făcut recurs care se va judeca la Curtea de Apel în 7 martie.

Citește și
2 Comentarii
  1. oli spune

    rusine justitiei ROMANE huidu trebue sa plateasca un sarac pentru 200 lei face 2 ani de puscarie halal judecatorei are romania niste hoti

  2. Lore spune

    Puteau sa ii dea si 10 ani cu suspendare, ca tot „NIMIC” inseamna. Asta nu este pedeapsa pentru ca ai omorat trei oameni. Este revoltator!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata