Hillary Clinton, cea mai populară personalitate politică din SUA

Hillary Clinton este astăzi cea mai populară dintre personalităţile politice americane. Atrăgând 61% de opinii favorabile, ea îi devansează în mare măsură pe toţi ceilalţi oameni politici din ţară, începând cu preşedintele Barack Obama, fostul ei rival în alegerile primare democrate din 2008, relatează AFP.

Preşedintele SUA nu se bucură decât de 46% de opinii favorabile, potrivit unui sondaj publicat vineri de Universitatea Quinnipiac şi realizat după plecarea lui Hillary Clinton din guvern, la 1 februarie. Ceilalţi aleşi ai ţării sunt şi mai puţin populari sau nu au suficientă notorietate pentru a rivaliza cu cei doi democraţi.

Citeste si:  Legendarul compozitor Hal David a încetat din viaţă la 91 de ani

După patru ani în fruntea diplomaţiei americane, Hillary Clinton a părăsit scena politica pentru a se odihni, dar nu a respins ideea unei candidaturi la alegerile prezidenţiale din 2016. Unul dintre rivalii săi potenţiali, republicanul Marco Rubio, întruneşte 27% opinii favorabile, dar 57% dintre persoanele chestionate au afirmat că nu îl cunosc suficient pentru a se pronunţa în legătură cu acesta.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata