Operaţiunea din Mali, echivalentă cu un război declarat islamului

Operaţiunea militară dusă de Franţa în Mali este echivalentă cu un război declarat islamului, a afirmat într-un interviu acordat publicaţiei franceze Journal du Dimanche Mohamed Al-Zawahiri, unul din liderii grupării Jihadul islamic egiptean, fratele mai mic al actualului nr.1 al reţelei teroriste Al Qaida, Ayman Al-Zawahiri.

‘Este un atac sălbatic şi o intervenţie inacceptabilă în afacerile interne ale musulmanilor’, a spus el, indicând că aceştia din urmă aveau ca obiectiv instituirea Sharia în nordul Mali, iar acesta este un drept al lor, în timp ce Franţa a intervenit în speranţa de a captura resursele acestei ţări.

Mohamed Al-Zawahiri, care a doua zi după intervenţia franceză în Mali a protestat în faţa Ambasadei Franţei din Egipt, a avertizat Franţa şi pe francezii ‘rezonabili’ să nu cadă în aceeaşi capcană ca americanii după atentatele de la 11 septembrie 2001. ‘Franţa se face vinovată de a fi atacat o ţară musulmană; ea a declarat război islamului’, a avertizat acesta, menţionând că nu vorbeşte în numele partidului său şi nici în numele tuturor musulmanilor.

Potrivit Journal du Dimanche, Mohamed Al-Zawahiri a stat mai bine de zece ani în închisoare şi a fost torturat înainte de a fi eliberat în martie 2011.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.