EUR
4,84 RON
(+0.01%)
USD
4,29 RON
(+0.32%)
GBP
5,36 RON
(-0.32%)
CHF
4,54 RON
(-0.02%)
BGN
2,47 RON
(-0.21%)
BYN
1,77 RON
(+0.07%)
CAD
3,16 RON
(+0.23%)
RSD
0,04 RON
(0%)
AUD
2,98 RON
(-0.02%)
JPY
0,04 RON
(+0.3%)
CZK
0,18 RON
(-0.12%)
INR
0,06 RON
(-0.84%)

DIICOT: Între atentatele din cartierul Vitan şi Piatra Neamţ există elemente comune

Procurorii DIICOT susţin că mobilul atentatului cu bombă din Piatra Neamţ ar putea să aibă la bază atacul armat produs în seara de 26 noiembrie 2012 în zona Vitan din Bucureşti, iar ţinta cetăţeanului moldovean Vasile Proca era de fapt interlopul Ioan Dumitru Mironescu.

Potrivit unui comunicat al DIICOT remis luni , în legătură cu acţiunea din data de 11 ianuarie 2013, declanşată de către procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Neamţ, cercetările efectuate până în prezent au relevat faptul că autorii atacului, arestaţi preventiv în această cauză, au acţionat cu intenţia de suprimare a vieţii lui Bogdan Măraru, atentatul fiind comandat de Ioan Mironescu din Piatra Neamţ, lider al lumii interlope locale şi oponent al lui Măraru.

Marţi, procurorii DIICOT, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Bacău efectuează o percheziţie domiciliară în municipiul Bucureşti la reşedinţa lui Ioan Mironescu, urmând ca, după finalizarea acesteia, învinuitul să fie condus la sediul DIICOT – Biroul Teritorial Neamţ pentru cercetări.

Din probatoriul administrat în cauză, a rezultat posibilitatea ca mobilul atentatului din municipiul Piatra Neamţ să aibă la bază atacul armat produs în seara de 26 noiembrie 2012 în zona Vitan din municipiul Bucureşti, ocazie cu care Vitalie Proca, cetăţean moldovean, a executat asupra părţii vătămate I.M., mai multe focuri de armă.

În fapt, ca variantă de anchetă, procurorii DIICOT iau în calcul posibilitatea ca persoana vizată în realitate de acest atac să fi fost Ioan Mironescu, confuzia atacatorului fiind generată de faptul că atât partea vătămată I. M., cât şi Ioan Mironescu locuiesc în cartierul Vitan, conduc acelaşi tip de autoturism, având aceeaşi combinaţie literală a numărului de înmatriculare, respectiv Mercedes de culoare neagră, înmatriculat cu terminaţia MIR şi au acelaşi gen de preocupări – practicanţi ai sporturilor de contact.

În acest context, procurorii DIICOT urmează a aprecia cu privire la reunirea celor două cauze, în scopul conturării unei imagini complete a situaţiei de fapt, precum şi pentru a se acţiona în mod unitar în vederea destructurării grupărilor infracţionale coordonate de către Ioan Mironescu şi Bogdan Măraru pe raza municipiului Piatra Neamţ.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata