EUR
4,84 RON
(0%)
USD
4,27 RON
(-0.03%)
GBP
5,41 RON
(-0.58%)
CHF
4,56 RON
(-0.06%)
BGN
2,48 RON
(-0.36%)
BYN
1,76 RON
(-0.43%)
CAD
3,16 RON
(-0.3%)
RSD
0,04 RON
(+0.02%)
AUD
2,99 RON
(-0.29%)
JPY
0,04 RON
(-0.36%)
CZK
0,18 RON
(-0.26%)
INR
0,06 RON
(+0.05%)

Interlopii Bogdan şi Răzvan Mararu, reţinuţi pentru 24 de ore

Fraţii Bogdan şi Răzvan Mararu au fost reţinuţi marţi pentru 24 de ore de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, sub acuzaţia că l-au angajat pe moldoveanul Vitalie Proca să-l asasineze pe liderul lumii interlope din Piatra Neamţ Ioan Dumitru Mironescu.

Potrivit unui comunicat al Parchetului Capitalei , fraţii Mararu sunt acuzaţi de săvârşirea infracţiunii de instigare la tentativă de omor calificat.

Anchetatorii susţin că în toamna anului 2012 ei l-au instigat şi i-au acordat sprijin lui Vitalie pentru a-l ucide pe Ioan Mironescu.

Pe 26 noiembrie 2012, Vitalie Proca s-a deplasat în cartierul Vitan din Bucureşti, în urmărirea lui Ioan Mironescu, însă l-a confundat pe acesta cu un tânăr de 26 de ani, Răzvan Mircea Isăila, asupra căruia a tras mai multe focuri de armă cu pistolul mitralieră AK 47, în timp ce tânărul îşi parca autoturismul.

După ce a observat că Răzvan Mircea Isăila nu a decedat, Vitalie Proca a coborât din autoturism şi, folosind un pistol Makarov, a executat mai multe focuri de armă în direcţia tânărului.

Procurorii susţin că fraţii Bogdan şi Răzvan Mararu au luat hotărârea de a-l ucide pe Ioan Mironescu, ca act de răzbunare.

Ei i-au dat lui Vitalie Proca bani şi un autoturism marca Audi A6, folosit de acesta la comiterea atentatului din cartierul Vitan, i-au oferit cetăţeanului moldovean elementele necesare pentru identificarea lui Mironescu şi, prin intermediari, au ţinut permanent contactul cu Vitalie, anterior şi ulterior comiterii faptei.

Cei doi fraţi Mararu vor fi duşi la Tribunalul Bucureşti cu propunerea de arestare preventivă.

Anterior, la data de 18 ianuarie 2013, Tribunalul Bucureşti a dispus arestarea preventivă (în lipsă) a cetăţeanului moldovean Vitalie Proca, în prezent încarcerat în Federaţia Rusă.

Cercetările au fost efectuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Serviciul Omoruri din cadrul DGPMB, cu sprijinul tehnic şi informativ al Serviciului Român de Informaţii.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata