EUR
4,85 RON
(-0.23%)
USD
4,34 RON
(+1.23%)
GBP
5,41 RON
(-0.1%)
CHF
4,56 RON
(+0.23%)
BGN
2,47 RON
(-0.03%)
BYN
1,68 RON
(+1.23%)
CAD
3,10 RON
(+0.67%)
RSD
0,04 RON
(+0.01%)
AUD
2,68 RON
(-0.38%)
JPY
0,04 RON
(+1.07%)
CZK
0,18 RON
(+0.29%)
INR
0,06 RON
(+1.08%)

 

Ambasadorul Marii Britanii: Prinţul Charles a înţeles că România are valori unice

România, mai ales Transilvania şi în mod special, Sibiul, reprezintă destinaţii tot mai căutate în ultimii ani de turiştii englezi, care vin să îşi petreacă vacanţele în zonă pentru că aici există „valori unice”, „ceea ce restul Europei a pierdut”, lucru înţeles cel mai bine de Prinţul Charles, a declarat miercuri, la Sibiu, într-o conferinţă de presă, Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, Martin Harris.

„Eu cred că, cu adevărat Prinţul Charles este un ambasador foarte bun pentru România fiindcă el are o pasiune pentru România şi el înţelege foarte bine valorile de aici, din România, care sunt practic unice acum în Europa. Faptul e că România are ce restul Europei a pierdut: pădurile virgine, un peisaj foarte frumos, o viaţă tradiţională şi este un avantaj superb pentru dezvoltarea turismului în viitor”, a spus Ambasadorul Martin Harris.

Acesta este convins că, „România a devenit din ce în ce mai interesantă pentru turiştii britanici”, dovadă fiind creşterea numărului lor, care vin să îşi petreacă concediile în România, pentru eco-turism.

„România a devenit o destinaţie din ce în ce mai mult interesantă pentru turiştii britanici, fiindcă România oferă mult pentru turiştii britanici. Un turist britanic este un turist activ şi un om care vrea să afle mai mult despre cultură, despre Europa şi eu cred că România are un patrimoniu superb şi foarte interesant pentru turiştii britanici”, a spus Martin Harris.

Din toate oraşele româneşti, „Sibiul este o destinaţie preferată a turiştilor britanici”, aprecia ambasadorul, care a spus că a fost la Sibiu de cinci ori până în prezent. Conform mărturisirii sale, Martin Harris a vizitat prima dată acest oraş în vara anului 1990, imediat după Revoluţie, în perioada în care era student.

„Am vizitat pentru prima oară, Sibiul, în vara anului 1990, când eram student am venit aici cu trenul, cu cortul şi am apreciat foarte mult Sibiul, ca fiind un oraş extraordinar. Apreciem foarte mult şi realizările oamenilor din Sibiu în aceşti peste 20 de ani”, a declarat Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord.

Singurul oraş cu patru stele Michelin din România, Sibiul a fost numit de ambasadorul britanic, „un centru cultural pentru Europa”.

„Acum sunt multe mii de oameni din Marea Britanie care au vizitat Sibiul şi care apreciază foarte mult Sibiul, ca destinaţie pentru turism, dar şi pentru investiţii şi afaceri. (…) Eu sunt convins că Sibiul este şi va fi în continuare o destinaţie preferată a turiştilor britanici”, a adăugat Ambasadorul britanic.

Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord a venit miercuri la Sibiu, împreună cu o delegaţie de oameni de afaceri, îndeosebi reprezentanţii a patru companii britanice din domeniul turismului. Oficialul britanic a discutat miercuri, la Sibiu, cu primarul Klaus Iohannis şi preşedintele Consiliului Judeţean, Ioan Cindrea şi şi-a manifestat disponibilitatea de a încuraja relaţiile comerciale dintre Sibiu, România şi Marea Britanie. În acest context, Martin Harris a spus că relaţiile comerciale dintre România şi Marea Britanie cunosc o tendinţă pozitivă, dovadă că „exporturile au crescut cu 36 % în ultimii doi ani”.

Prezent la întâlnirea cu oamenii de afaceri de la Sibiu, preşedintele Camerei de Comerţ din judeţ, Eugen Iordănescu a spus că în judeţ există 31 de companii britanice, cu o investiţii estimate la 4 milioane de lei.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata