Emil Boc: Preşedintele PDL nu trebuie să fie şi candidatul la Preşedinţia României

Fostul preşedinte al PDL Emil Boc consideră că viitorul lider al formaţiunii sale nu trebuie să fie neapărat şi candidatul democrat-liberalilor la alegerile prezidenţiale.

‘E clar că cine va avea funcţia de preşedinte al PDL va trebui să dea semnalul decisiv pentru ceea ce înseamnă competiţiile viitoare – alegerile europarlamentare şi prezidenţiale. Dar nu în mod neapărat preşedintele partidului să fie şi candidatul la funcţia de preşedinte al României. Nu este o lege scrisă în Statutul PDL, o regulă scrisă’, a spus Emil Boc.

Citeste si:  Plata online cu cardul a totalizat aproape 128 de milioane de euro, în 2010

El a subliniat faptul că nu va candida la nicio funcţie de conducere în PDL şi că partidul are nevoie de o nouă conducere legitimă.

‘Cred că vor mai fi candidaturi pentru funcţia de preşedinte al PDL. PDL are nevoie de o nouă conducere legitimă aleasă de Congres care să îi dea perspectivă pentru următorii ani. Faptul că sunt mai multe candidaturi este un lucru foarte bun pentru partid, care va dezgheţa atmosfera şi va genera idei şi dezbateri şi dă perspectivă pentru recâştigarea următoarelor competiţii electorale. Cred că jocurile vor fi încheiate după ce va fi introdus în urnă ultimul buletin de vot al ultimului participant la Convenţie. Va conta votul celor 5.000 de oameni, care va legitima o conducere, după care trebuie ca toată lumea, indiferent dacă a câştigat sau a pierdut, să se pună în spatele învingătorului şi să îl susţină. Acesta este momentul decisiv în PDL, trebuie o competiţie deschisă, colegială şi fair-play’, a menţionat Emil Boc.

Citeste si:  C. V. Tudor: Preşedintele Băsescu are posibilităţi de a jongla indiferent dacă moţiunea de cenzură trece sau nu
Citește și
1 Comentariu
  1. Tase spune

    Ai dreptate, Bocule, mare dreptate ! Nu e neaparat necesar nicaieri in lume ca presedintele unui partid sa fie de drept candidat la presedinita tarii lui. Doar nu crezi ca Elena Udrea are timp intr-un an si jumatate sa reconstruiasca PDL ?! Fiindca ea iti va sef din martie incolo, de acord dom primar ?
    PDL va gasi cu siguranta un candidat cu greutate pentru cea mai inalta functie in Statul roman…exista in Romania si societatea civila unde traiesc oameni luminati : aveti de unde alege, fiindca sunt multi si inca neimplicati politic…ar fi o miscare interesanta a PDL, unica in Romania : un presedinte dezangajat politic ! Bafta echipei Udrea din care faci cu onoare parte !

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close