EUR
4,84 RON
(-0.08%)
USD
4,11 RON
(-0.78%)
GBP
5,36 RON
(+0.2%)
CHF
4,49 RON
(-0.29%)
BGN
2,48 RON
(-0.66%)
BYN
1,68 RON
(-0.6%)
CAD
3,07 RON
(-0.06%)
RSD
0,04 RON
(-0.09%)
AUD
2,95 RON
(-0.26%)
JPY
0,04 RON
(-0.38%)
CZK
0,18 RON
(+0.38%)
INR
0,05 RON
(-0.5%)

Adrian Mititelu, audiat din nou la DIICOT într-un dosar de evaziune fiscală

Finanţatorul Clubului Universitatea Craiova, Adrian Mititelu, s-a prezentat luni la sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), pentru a fi audiat într-un dosar în care este acuzat de evaziune fiscală în legătură cu vânzarea unui teren.

Adrian Mititelu a mai fost audiat şi săptămâna trecută la DIICOT, el declarând atunci că fost anchetat în acest dosar în urmă cu şapte ani, dar a obţinut două soluţii de neîncepere a urmăririi penale şi o decizie de scoatere de sub urmărire penală din partea procurorilor, având o hotărâre favorabilă şi din partea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în legătură cu acea tranzacţie imobiliară.

Mititelu a susţinut că, în urmă cu un an, un fost ministru al Justiţiei, care este de meserie avocat, i-ar fi propus să îl ajute şi să intervină la procurorul de caz, însă l-a refuzat. „Un avocat de-al meu mi-a spus că un avocat, care a fost ministru al Justiţiei, nu vă dau nume, a promis că poate să mă ajute, deoarece îl cunoaşte pe procuror. I-am spus că nu mă interesează”, a declarat Adrian Mititelu.

El a sugerat că deschiderea acestui dosar are legătură şi cu Mircea Sandu, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, cel care anunţa în iulie 2012 în presa sportivă că s-a adresat procurorului general.

„M-am adresat şi procurorului general, pentru că există un dosar din 2006 pe rolul DIICOT şi văd că nu s-a întâmplat nimic, un dosar întocmit de Direcţia Finanţelor Publice Dolj. M-am adresat poliţiei şi parchetului, pentru ameninţări la adresa mea şi a familiei mele. Mititelu este la capăt de linie”, spunea atunci Mircea Sandu.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata