USL doreşte 300 de deputaţi şi maximum 100 de senatori

Uniunea Social Liberală doreşte o Cameră a Deputaţilor cu un număr maxim de 300 de deputaţi şi o Cameră superioară a Parlamentului cu maximum 100 de senatori, aceasta fiind poziţia Uniunii în Comisa de cod electoral, a declarat luni premierul Victor Ponta.

El a adăugat că principiul de vot se doreşte a fi cel proporţional pentru Camera Deputaţilor şi uninominal pentru Senat.

„Am reafirmat poziţia USL, nu este o noutate. Ne dorim o Cameră a Deputaţilor cu un număr maxim de 300 de deputaţi, de principiu aleşi pe bază de vot proporţional şi cu principalele atribuţii care ţin de buget, de legile principale şi un Senat format din 90, maxim 100 de senatori, aleşi uninominal, pe baza reprezentării judeţelor şi a regiunilor şi care să aibă ca principale atribuţii dezvoltarea regională, politica externă şi politica de apărare. În aşa fel păstrăm principiul bicameralismului, reducem numărul de parlamentari şi punem o limitare foarte clară şi facem toate procedurile parlamentare mult mai rapide”, a argumentat liderul USL, la Palatul Parlamentului.

Citeste si:  Patronatele din turism susţin înfiinţarea Autorităţii Naţionale pentru Turism şi a serviciului de gestionare a proiectelor europene

Potrivit acestuia, procedurile parlamentare vor fi mult mai rapide.

„Practic, Camera Deputaţilor, va avea atribuţiile principale, care ţin de administrarea de zi cu zi şi de controlul asupra Guvernului, iar Senatul are politică externă, politică de apărare şi dezvoltare regională”, a arătat Ponta.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close