EUR
4,81 RON
(-0.21%)
USD
4,43 RON
(-0.18%)
GBP
5,73 RON
(+0.09%)
CHF
4,53 RON
(-0.28%)
BGN
2,45 RON
(+0.06%)
BYN
1,99 RON
(+0.41%)
CAD
3,34 RON
(+0.14%)
RSD
0,04 RON
(-0.25%)
AUD
2,93 RON
(-0.03%)
JPY
0,04 RON
(-0.92%)
CZK
0,19 RON
(+0.45%)
INR
0,06 RON
(+0.12%)

 

Mărţişoare confecţionate de copiii bolnavi de cancer, oferite spre vânzare parlamentarilor

Peste 600 de lei s-au strâns în urma unei expoziţii cu vânzare de mărţişoare realizate de copii bolnavi de cancer în perioada internării lor în spital, organizate luni în foaierul sălii de plen a Senatului, mai mulţi parlamentari, printre care Ecaterina Andronescu, Tudor Barbu şi Doina Silistru, achiziţionându-şi creaţiile acestora.

Organizatorul expoziţiei, Raluca Tănase, a declarat că evenimentul a fost iniţiat de asociaţia P.A.V.E.L., iar banii obţinuţi vor fi folosiţi pentru achiziţionarea de medicamente pentru cazurile sociale, dar şi pentru realizarea unor analize care nu se pot face în spital sau pentru organizarea unor tabere.

„Săptămâna trecută a fost Ziua internaţională a copilului bolnav de cancer (15 februarie -n.r.) prilej cu care ne-am gândit că ar trebui să venim şi la aleşii noştri să le spunem că existăm. Noi desfăşurăm mai multe programe terapie prin joc, terapie ocupaţională în cadrul Institutului Oncologic şi în cadrul Institutului Fundeni pe secţiile de onco-pediatrie şi hematologie şi această expoziţie este rezultatul muncii lor, al ocupaţiei lor. Pe lângă tratamente trebuie să existe şi altceva pentru ei. Avem şi sesiuni de terapie ocupaţională pentru mămici şi pentru adolescenţi, sesiuni în cadrul cărora realizăm diferite obiecte. Aceste mărţişoare sunt făcute de ei. Avem broşe realizate din diverse materiale de exemplu din voal donate de Romaniţa Iovan. Mai avem felicitări sau brăţări realizate din nasturi”, a arătat Raluca Tănase.

Potrivit organizatorilor, printre cei care au mai contribuit la ajutorarea copiilor bolnavi s-au numărat preşedintele Comisiei pentru egalitate de şanse din Senat, Vasiliev Marian (PP-DD), staff-ul său şi mai mulţi membri ai grupului PP-DD.

Printre obiectele expuse la vânzare se numără brăţări din nasturi, broşe confecţionate din fermoare şi nasturi, magneţi pictaţi cu zodii, inimioare, fructe, felicitări pictate sau mărţişoare confecţionate din diverse obiecte primite din donaţii.

Mărţişoarele şi felicitările realizate de copiii bolnavi de cancer în perioada internării în Institutul Clinic Fundeni, Institutul Oncologic „Prof. Al. Trestioreanu” şi Spitalul Clinic pentru Copii MS Curie nu au preţuri, fiecare senator oferind în schimb o sumă de banii modică.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata