Nu se recalculează pensiile, cazurile punctuale cu greşeli vor fi îndreptate, declară premierul Ponta

Premierul Victor Ponta a declarat marţi, 19 februarie, la începutul şedinţei de guvern, că pensiile speciale nu vor fi recalculate, dar că vor fi îndreptate greşelile comise în cazuri punctuale.

„Vreau să închidem situaţia cu pensiile şi vreau să o audă toată lumea de la mine: nu se recalculează pensiile. La momentul la care s-a aplicat legea privind pensiile – în special în zona militară, dar nu doar în zona militară, ci şi la celelalte pensii speciale – au existat probleme în modul de calculare. Dacă există ceva la Parchet trebuie să ştim, să vedem dacă e cineva vinovat şi va fi tras a răspundere. Vorbesc de cei care au calculat documentele primare”, a afirmat Victor Ponta, la Palatul Victoria.

Citeste si:  Nu profesorii universitari sunt obiectul suprataxării, ci cei cu venituri nejustificate

El a spus că nu miniştrii calculează pensiile – nici foştii, nici actualii -, „dar cei care au atribuţii legale în acest sens”.

„Dacă vine Curtea de Conturi şi spune că ceva s-a calculat greşit sau Avocatul Poporului, trebuie să tratăm foarte serios problema. O să vedem care sunt constatările autorităţilor în drept, după aceea vom lua decizii. Ceea ce vreau să transmit foarte clar: totuşi, e vorba de 160.000 de oameni care au muncit pentru ţara asta, care au în mod corect pensii pentru ţara asta şi nu vreau să existe vreun motiv de panică sau de nelinişte în ceea ce-i priveşte”, a subliniat premierul.

Citeste si:  Ilie Şerbănescu: Pentru FMI, România este o colonie care trebuie exploatată

Ponta a spus că vor fi îndreptate greşelile comise în cazuri punctuale şi că nu vrea să apară „o nouă problemă uriaşă, care să stârnească panică în rândul tuturor”.

„Nu sunt de acord cu o asemenea abordare. În rest, Parlamentul, Senatul, Avocatul Poporului, toată lumea are dreptul la opinie, dar vreau să transmit acest semnal foarte clar: nu ne apucăm să răsturnăm iarăşi tot sistemul. Unde sunt cazuri punctuale cu greşeli, acolo sigur că vor fi constatări şi vor fi îndreptate”, a precizat Victor Ponta.

Citeste si:  Ponta nu exclude măsuri împotriva conducerii CNADNR, dar spune că va lua o decizie după consultarea cu Dragnea
Citește și
1 Comentariu
  1. Adrian spune

    cum sint angajati functionarii de la pensii publice? sint niste nesimtiti. un copil de gradinita este mai politicos ca ei.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata